Системата Таро, състояща се от 78 карти, описва всички модели и варианти на човешкото поведение, докато големите и малките аркани показват както ежедневни прости събития, така и по-съдбовни и мащабни такива.

Очевидно такава сложна структура като Таро не може недвусмислено да предскаже края на една връзка с помощта на една карта. Винаги има още неща зад една ситуация в дадени отношения. Защото често всяка раздяла е последвана от повторно събиране или дълга последваща раздяла. Има обаче три карти, които според Таро експертите неизбежно показват раздяла.

И колкото и да се опитваме да намерим положителни значения зад тях, те винаги казват, че от този момент нататък двойката ще се разпадне. Нито ще остане като съюз на двама души, свързани от любов, нито като семейство, обвързано от прости финансови задължения.

Ето и картите, които ако ви се паднат са сигурен знак на поне 90%, че вашата връзка ще приключи.

"Десетка мечове"

На тази карта виждаме човек, буквално намушкан до смърт с мечове. Десетката е карта за завършване на цикъл, когато няма повече потенциал в тази ситуация, всичко свършва. Тази карта често е наричана „конят е мъртъв – трябва да слезете“. Въпросът е, че 10 меча се появява, когато хората са уморени да контролират взаимоотношенията си с ума си.

Често, когато раздялата е неизбежна, бившите любовници се опитват да постигнат споразумение, използвайки силата на разума. „Нека опитаме отново“ или „Вземи предвид общите нуи интереси“ - изглежда, че на думи искате да постигнете компромис, но тук няма чувства. Всичко е свършено и мъртво, не бива да протакате тази връзка, тъй като тя създава празнота и изсмуква жизнеността от вас.

"Смърт"

Всъщност 13-та аркана на Таро не говори конкретно за развод или заминаване на човек, а за пълно прекъсване на връзките - те или ще бъдат напълно унищожени, или никога няма да бъдат същите, каквито са били. Смъртта е карта на трансформация, но често това ласо е последвано от събития, които разбиват партньорите. Например, един от тях се е влюбил в някой друг и връзката се разпада, защото няма да бъде както преди. Или приемаш варианта любовен триъгълник, или напускаш партньора си. Във всеки случай ще ви разтърси - или ще ви пречупи, или ще ви промени на 180 градуса.

Картата на смъртта е една от най-мъдрите аркани, която ни напомня за стойността на живота. В „Таро на забравените легенди“ виждаме черна статуя, която сякаш оплаква някаква скръб цяла вечност. Можете да фантазирате и да си представите, че някога това е бил реален човек и той е замръзнал - обездвижен и е завършил живота си на етапа, в който е изпитал някаква болка. Смъртта е карта, когато трябва да промениш всичко, иначе можеш да живееш цяла вечност в заблуда.

"Осмица чаши"

Опитът ми показва, че всяка връзка свършва там, където няма емоционална подкрепа. Можем да говорим колкото си искаме за това, че в брака или любовта можем да се задоволим с финансови облаги или интелектуална прилика. Но ако няма чувства, ако няма интимност, нежност и уважение, тогава всеки съюз е обречен. И тогава е само въпрос на време.

Осмицата чаши е емоционално решение да напуснете място, където липсва чувствено удовлетворение. Тук връзките не са вдъхновяващи, те са като пресъхнала река – постоянно изпитваш жажда, която партньорът ти не може да утоли. Когато попитатате за чувствата на партньора си и се появяват „Осемте чаши“ - това е почти сто процента вероятност той да ви напусне. Ще мине време и най-вероятно постепенно ще си тръгне от вас.