Частичното слънчево затъмнение в Скорпион, което ще настъпи на 25 октомври, ще бъде на 2 градуса и ще се намира в същия зодиакален знак като Южния възел. И тъй като Южният възел олицетворява енергията, от която ние като колектив се учим как да се отдалечим, това затъмнение се случва заедно с някаква форма на сбогуване. Без значение дали се отказвате от навик, човек, работа или финансов ангажимент, това слънчево затъмнение ви насърчава да приемете промени, които в началото може да ви наранят, но в крайна сметка ще отворят пътя в живота ви и ще проправят пътя към голямо израстване. Тъй като Скорпионът управлява дълбоко заровени истини, това затъмнение може да ви отведе до съкровищница от тайни. Време е да признаете онова, което винаги сте знаели, че е истина (просто не сте искали да го повярвате). В края на краищата истината може да ви направи свободни.

Ако не забележите тази промяна веднага, дайте ѝ време да се настани на мястото си. В края на краищата прозорецът на промяната по време на сезона на затъмненията е отворен няколко седмици преди и след затъмнението! Оглеждайте се за обратите в живота си. А, ако сте една от тези четири зодии, бъдете особено бдителни:

Телец

Научавате толкова много за това как изглежда едно здравословно партньорство, Телци. И тъй като това слънчево затъмнение се случва в Скорпион, то дава тласък на двигателя в седмия ви дом на значимите хора. Време ли е за една голяма промяна ли е във връзката ви? Усещате ли, че искате да се освободите от ангажимент, който сте поели към някого? Макар че това слънчево затъмнение може да показва, че сте готови да прекъснете връзките си с някого, то може да означава също, че връзката се развива в нещо различно; нещо по-силно и по-решаващо. Така или иначе, това слънчево затъмнение ще ви помогне да разберете много неща за това, което кара една връзка да се сплоти (и което я кара да се разпадне). Ако някой иска да бъде в живота ви, той ще!

Лъв

Лъвове, по време на това слънчево затъмнение се подготвяте да предприемете дълбока лична промяна. Това слънчево затъмнение, което се случва във вашия четвърти дом на дома и семейството, може да е предвестник на промяна в домашната ви динамика. Може би сте готови да се преместите на ново място, да посрещнете нов член на семейството си или просто да промените дизайна на жилищното си пространство. То може дори да показва, че сте готови да изоставите родния си град и да се преместите в някой град заради вълнуваща нова възможност! Въпреки това, когато напускате гнездото си и се впускате в неизвестното, е важно да помните, че може да отнеме време, докато новият ви живот се утвърди. Дори ако просто изхвърляте прословутия боклук и почиствате дълбоко апартамента си, процесът със сигурност може да предизвика някои сложни емоции. Така или иначе, вие научавате, че домът не е непременно място, а състояние на духа.

Скорпион

Въпреки фиксираната си природа, вие сте един от най-трансформиращите се зодиакални знаци от всички. И въпреки че в живота ви предстои да стане много натоварено, вие сте напълно способни да се справите с това, което предстои! Когато слънчевото затъмнение се случва в първия ви дом на Аз-а, то може да представлява началото на голяма промяна на идентичността (особено за тези от вас, които са родени през първия деканат на Скорпион). Ако в живота ви започне да се разгръща неочаквана промяна, тя има за цел да ви събуди от самодоволството и да се превърнете в човека, който *винаги* сте искали да станете. И макар че слънчевото затъмнение може да доведе до случването на нещо голямо и монументално, въздействието му може да бъде и просто и фино, но дълбоко лично. Позволете си да свалите кожата си, Скорпиони. Надраснали сте сегашните си обстоятелства и сте готови да опитате нещо ново.

Водолей

Създавате си име, Водолеи. Но първо трябва да сте готови да направите жертви в името на успеха си! Тъй като това слънчево затъмнение се случва във вашия 10-ти дом на амбициите и обществения имидж, то ви подтиква към нова ера в професионалния ви път. Възможно е да се готвите да напуснете задънената си улица и да кандидатствате за нова работа. Може би се подготвяте да приемете повишение или дори да смените изцяло професионалния си път. Така или иначе, време е да приемете отговорностите, които ви се предлагат, защото сте готови за тях. Полагали сте грижи за къщата и сте се трудили в кухнята, а сега сте на път да станете свидетели на това какво означава да се борите за мечтите си.