Осигуряването на специални грижи за бебето по време на бременност като пренаталното стимулиране, ще ви помогне да заздравите връзката си с него, а то ще бъде щастливо. Емоцията от бременността е неописуемо усещане за повечето жени. Има няколко начина да накарате бебето да се чувства комфортно, докато се развива в утробата, но преди това се погрижете за:

Ефективна грижа за бебето преди раждането

Грижите за бебето по време на цялата бременност се превръщат в основен приоритет на бъдещите майки. Ето защо осигуряването на добра пренатална грижа е от съществено значение за тяхното развитие. Редовните прегледи са важни в случай, че се случи нещо необичайно.

Грижа за здравето на бебето преди раждането

Да се храните правилно, да сте хидратирани и да правите упражнения са добра грижа за развиващото се бебе. Ако се чувствате добре, детето, което расте във вас, също ще бъде. Грижата за здравето ни е начин да покажем колко го обичаме и искаме да бъде щастливо.

Комуникация и емоционална връзка

Говоренето с бебето, преди да се роди, е важна част от ранните средства за стимулиране, които ще помогнат за бъдещото му развитие, а и ще засили връзката помежду ви. Ушите на бебето са напълно развити в началото на второто тримесечие от бременността. Това му позволява да чува звуци, особено гласа на майка си.

Пренатална стимулация

Друг начин да общувате с бебето е чрез пренатална стимулация. Ако погалите нежно корема си, то ще усети докосването. През последните няколко месеца от бременността ще получите ясни знаци, че детето ви чува. Ще усетите, когато нещо много му хареса.

Контакт с други членове на семейството

Когато е възможно, включете и тях. „Отпразнувайте“ случаите, когато бебето се движи в утробата - това показва колко бързо расте. В зависимост от етапа на бременността бебето да може да различи и други гласове, а те ще се чувстват щастливи и приветствани в този свят.

Опознайте бебето си

Подобно на всички нас, през последните няколко месеца от бременността, бебето има часове за почивка и активни такива. Полезно е да се опитате да ги идентифицирате, за да не ги прекъсвате. Ако не забележите периодите на почивка, можете да ги разберете, ако го „събудите“ като галите корема си или му пеете. В последния стадий на бременността безпокойството на бебето се увеличава. Това се дължи на дискомфорта от малкото пространство. През този период се препоръчва да увеличите комуникацията с него. Комбинирайте физически контакт с песни или успокояващи думи, за да му помогнете да се отпусне. Ако ви изглежда много неспокойно, променете позата си, докато лежите или се разходете.