Необходими продукти:
- 300 г ягоди
- 1 пакетче ванилова захар
- 12 бишкоти
- 200 г маскарпоне
- 50 мл кисело мляко
- 200 грама сирене рикота (или ниско маслена извара)
- 50 г кристална или пудра захар
- 100 мл сметана
- 100 г бял шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете ягодите с ваниловата захар и сложете на огъня. Оставете да врат в продължение на 5 минути, като разбърквате непрекъснато. Разбийте добре сиренето маскарпоне с рикотата, киселото мляко и захарта.
На дъното на форма поставете половината от крема. Отгоре наредете бишкотите, потопени в ягодовия сироп. Залейте с останалия крем, разбитата сметана и завършете с ягоди. По желание може да украсите с люспички настърган бял шоколад.