X

Той го направи: Кристиян Костов стана втори на Евровизия!

от в 01:35 на 14.05.2017 в Свободно време | Интересно


Той го направи: Кристиян Костов стана втори на Евровизия!

Той го направи: Кристиян Костов стана втори на Евровизия!

17-годишният Кристиан Костов се представи повече от перфектно на тазгодишното издание на "Евровизия" финала на песенния конкурс, който се проведе преди броени минути в украинската столица Киев. Песента на Кристиан Beautiful Mess зае престижното второ място!

Португалия, България , Молдова - това е тройката в крайното класиране на конкурса тази година, където нашето момче постигна невероятен успех за страната ни и я класира на най-високото място досега в историята на Евровизия! Безапелационен победител бе Салвадор Собрал от Португалия с лирично изпълнение на баладата Amar Pelos Dois.

Още със старта на гласуването България се изкачи в челото на класацията до второто място след Португалия. Подреждането в този ред се запази и след пълното гласуване на националните журите. Най-високата оценка - 12 точки, страната ни получи първо от Македония, а след това максималнен брой ни дадоха и Норвегия, Естония и Беларус. Ние дадохме нашите 12 точки на Австрия.

На финала Кристиан излезе под номер 25, а право да гласуват имаха всички държави, участвали в изданието тази година. Малко преди това страната ни получи две признания от песенния конкурс - след гласуване на журналистите в пресцентъра на Евровизия, България спечели 2 награди - за най-добри специални ефекти и най-добра сценична концепция и присъствие.

Припомняме, че миналата година Поли Генова се пребори за престижното 4-то място в крайното класиране.

А на вас допада ли ви песента, която спечели конкурса?

 Теми   Евровизия

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.