В мъжката природа е да прибягват до извинения от сорта на „Много съм зает напоследък”, „Наскоро приключих сериозна връзка и още не съм готов за нова” или „Искам да се фокусирам върху кариерата си”, вместо чисто и просто да кажат „Ти не си човекът за мен”. Затова спри да си измисляш извинения за поведението му, а просто приеми суровата истина – той не си пада по теб!

За да разберем мъжете малко по-добре, ще се обърнем към популярната книга на Грег Беренд и Лиз Тучило – „Той не си пада по теб”. В тяхната книга те представят списък от извинения, които всички жени трябва да избягват, за да намерят щастието.

1. Не си пада по теб, ако не те кани на среща

Защото ако те харесваше, щеше да те покани колкото се може по-скоро.

Извинение: „Може би той не иска да разруши нашето приятелство”. Не искаме да те разочароваме, но това извинение е пълна глупост. И не го оправдавай с това, че се „страхува“ да те покани – единственото, от което се страхува е да ти каже, че не го привличаш.

Извинение: „Може би не е достатъчно уверен, за да направи първата крачка”. Разбира се, можеш да му подскажеш, че го харесваш, но не те съветваме да го провокираш постоянно, за да те покани. Една усмивка и закачливо намигване са напълно достатъчни.

Извинение: „Може би не иска да прибързва”. Ако той те харесва, но има някакви лични причини, за да не иска да бърза с връзката ви, той щеше да ти каже. Нямаше да те остави да тънеш в неведение и нямаше да позволи да му се изпълнеш.

Извинение: „Но той ми даде телефона си”. Не му позволявай да използва такива евтини трикове, с които те кара да направиш първата крачка. Ако наистина се интересуваше от теб, щеше се потруди да те покани на среща.

Извинение: „Може би е забравил за мен”. Спокойно. Вече си му направила впечатление. Ако то е хубаво, нито цунами, нито наводнение, нито загубата на любимия му отбор не може да го накара да забрави за теб.

Запомни: Всяко извинение всъщност показва, че той не се интересува от теб. Мъжете не си мислят неща като „Романтичната връзка може да развали нашето приятелство“. Не се връзвай на номерата му и не си прави труда да го каниш на среща. Ако наистина те харесва, той ще те покани.

2. Не си пада по теб, ако не ти се обажда

Мъжете знаят как се използва телефонът.

Извинение: „Но той пътува много”. Ако един мъж те харесва, той ще иска да прекарва времето си с теб.

Извинение: „Има много неща на главата”. Основният въпрос тук е: Нормално ли един мъж да забрави да ми се обади? И отговорът е: Не, ако си пада по теб, няма да пропусне нито една възможност да се свърже с теб. Не искаш ли да бъдеш с човек, който забравя всичко друго заради теб?

Извинение: „Той е много зает”. Думата „зает“ е пълна глупост, използвана от кретените. Може би има много работа, но едва ли е толкова зает, че да не може да проведе един телефонен разговор. Ако погледнеш под повърхността на извинението му, ще забележиш, че просто не иска да ти се обади.

Запомни: Ако не ти се обажда, значи не мисли за теб. Ако обещава да се обади, а не го прави, той няма да държи на думата си и за по-важните неща. Не искаш да имаш връзка с човек, който не държи на думата си. Заслужаваш да ти се обади.

3. Не си пада по теб, ако не приема срещите ви сериозно

Да се „размотавате заедно” не се брои за среща.

Извинение: „Преминал е през тежка раздяла”. Внимавай за извинения, в които ти си представена като „приятелка” или негова „дружка”. Ако те харесваше, щеше да иска да сте нещо повече.

Извинение: „На практика това си е връзка”. Ако той те харесваше, щеше да даде име на взаимоотношенията ви.

Запомни: „Не съм готов за сериозна връзка” означава, че не е готов за връзка с теб. „По-добре от нищо” не е достатъчно. Нормално е да го питаш накъде вървят нещата.

4. Не си пада по теб, ако не иска да правите секс.

Когато един мъж харесва една жена, той иска да я докосва. Винаги.

Извинение: „Той се страхува да не бъде наранен отново”. Страхува се? Да, да не нарани чувствата ти. Ако си падаше по теб, щеше да иска да имате романтична връзка, независимо от предишния си опит.

Извинение: „И така ни е добре”. Според остарелите разбирания жените използват секса, за да упражняват власт над мъжете. Днес мъжете също са се научили да играят същата игра. Затова, ако мъжът е щастлив просто да си лежи до теб на дивана, да яде пуканки и да гледа филм, той не си пада по теб.

Запомни: Не си губи времето с някой, който не иска да прави секс с теб, и потърси някого, който не може да си държи ръцете далеч от теб. По-лесно ще намериш ново гадже, отколкото да възвърнеш изгубеното самочувствие.

5. Не си пада по теб, ако спи с други жени

Няма извинение за изневярата.

Извинение: „Напоследък бях напълняла”. Определено трябва да се лишиш от 80 килограма – под формата на това гадже, което не те заслужава, а не да се отървеш от онези „излишни” 10 килца.

Извинение: „Той се нуждае от повече секс, отколкото аз”. Повтаряме – няма извинение за изневярата. Има толкова много други начини да се реши проблема с разликата в либидото.

Запомни: Няма извинение за изневярата! И толкоз.

6. Не си пада по теб, ако те търси само когато е пиян

Ако те харесва, нямаше да те търси само когато преценката му е замъглена от алкохола.

Извинение: „Но на мен такъв ми харесва”. Ако се разтапяш всеки път, когато ти каже в бара след няколко питиета „Толкова много те обичам, ти си най-хубавото нещо, което ми се е случвало”, е крайно време е да разбереш, че не трябва да вярваш на всичко, което мъжете казват, когато са пияни.

Запомни: Думите му нямат никаква стойност, ако не са изречени на трезво. И „Обичам те“, казано под въздействието на някакъв вид опиат, не се брои. Заслужаваш нещо повече от мъж, който трябва да се напие, за да се чувства щастлив с вас.

7. Не си пада по теб, ако не иска да се ожени за теб.

Можеш да си сигурна, че всеки мъж, който ти е казвал, че не иска да се ожени, не вярва в брака или че е против идеята за брака, някой ден ще се ожени. Просто няма да е за теб.

Запомни: „Той не иска да се жени” и „Той не иска да се ожени за мен” са различни неща, разбери в коя категория попада приятеля ти.

Ако имате различни виждания за брака, защо сте заедно? По-добре не си губи времето с него. На света има някой, който веднага би се оженил за теб.

8. Не си пада по теб, ако скъса с теб.

Извинение: „Но аз все още му липсвам”. Би трябвало да е така, защото си страхотна, но това не променя факта, че е скъсал с теб.

Извинение: „Ние все още сме близки”. Сексът след раздяла може и да изглежда като добра идея, защото е приятно да споделяте интимност с някого, когото познавате. Но това няма да ви събере отново.

Извинение: „Но той ще иска да се съберем пак“. Всъщност, нещата стоят така: щом скъсате, той започва да се оглежда за нещо по-добро. Ако не го намери, се връща при теб. Причината не е защото те обича, а защото не обича да е сам.

Запомни: Раздялата не е нещо, което подлежи на дискусии. Тя е крайно решение, не нещо, което можете да върнете обратно. Сексът след раздяла не означава, че сте се събрали отново.

9. Той не си пада по теб, ако е женен

Ако не можете да се обичате свободно, това не е любов.

Запомни: Той е женен. Ако не е твой, значи все още неин. На света има много фантастични, мили и необвързани мъже, просто трябва да ги откриеш.

10. Не си пада по теб, ако се държи като арогантен егоист или абсолютен гадняр

Ако те обичаше, щеше да направи всичко, за да си щастлива.

Извинение: „Опитва се да стане по-добър”. Обикновено хората в една връзка се стараят да са мили един с друг, ако при вас е различно – той не те обича.

Извинение: „Няма да е винаги така”. Лошият характер не е временно състояние. Не очаквай той да се промени.

Извинение: „Той иска да ми помогне да бъда по-добра”. Трудно е да се чувстваш достойна за обичане, когато някой толкова усърдно се старае да ти покаже всичките ти недостатъци. Първата стъпка, за да подобриш живота си е... да се отървеш от него!

Запомни: Животът е достатъчно сложен и труден и без половинката ти да го прави още по-труден.

Какво да направиш?

Дай си обещания пред себе си:

Няма да се срещам с мъж, който не ме е поканил първи.

Няма да се срещам с мъж, който ме кара да го чакам на телефона.

Няма да се срещам с мъж, който не е сигурен, че иска да бъде с мен.

Няма да се срещам с мъж, който ме кара да се чувствам нежелана.

Няма да се срещам с мъж, който прекалява с алкохола или взима наркотици.

Няма да се срещам с мъж, който се страхува да говори за общото ни бъдеще.

Няма да се срещам с мъж, който вече ме е отхвърлил.

Няма да се срещам с мъж, който е женен.

Няма да се срещам с мъж, който не е добър, мил и любящ човек.

Запомни: Истинското щастие те чака зад ъгъла!