Има ли филми, които ви карат да настръхнете? Силата на доброто кино не е само в образите, които създава, но и в музиката, която подчертава чувствата на екрана.

Кои са най-добрите филмови песни на всички времена? В Dama.bg ви представяме списък с топ 10 на най-добрите парчета, правени някога за филми.

Saturday night fever

Класически филм с класически песни. Хитът “Stayin’ Alive” на BeeGees и до днес кара всички да скочат на дансинга и да си припяват познатата мелодия.

Pretty in Pink

 Любим филм на поколения момичета, който ни представя променящата се атмосфера на 80-те години. Песента “If you leave” на Orchestral Manoeuvres in the Dark в края на филма е емблематична и до днес.

Purple rain

Едноименната песен на Принс допълва полу-автобиографичния филм за самия него. Песента се е задържала в продължение на цели 24 седмици като номер 1 в музикалните класации.

The Bodyguard

 “I will always love you” е песен, която всички можем да запеем. Изпълнението на Уитни Хюстън разплаква и до днес, а посланието на вечната песен на Доли Партън остава завинаги в сърцата ни.

Pulp Fiction

 Две са песните от филма “Криминале”, които и до днес се слушат във всяка уважаваща себе си ретро дискотека, а именно “Son of a preacher man” на Дъсти Спригнфийлд и “Girl, you’ll be a woman soon”, изпълнена от Urge Overkill.

Help

 Песента на “Beatles” и по-точно “Help!”, е безспорният фаворит на списание “Rolling Stone”, които я класират като най-добрата песен от филм, изпълнявана някога.

Titanic

Може би господата не са почитатели с песента на Селин Дион, която звучи в различни варианти по време на целия филм. Но “My heart will go on” и до днес е хит, който ни напомня за красивата и трагична история на една голяма любов.

Frozen

 Песента е изпълнена от Деми Ловато и радва всички родители, които са принудени да гледат “Замръзналото кралство” за 48594 път с децата. “Let it go” е красива песен, която завладява с енергия и чувство.

O brother, where art thou?

Трима герои, странни случки, безупречна игра и мелодии, които те карат да се движиш в ритъм. "Man of constant sorrow", записана през 1928 година е безспорният музикален хит във филма.

Guardians of the Galaxy

Филмът се превръща в безспорен хит, който се задържа номер 1 за цели 11 седмици. Песните, които вълнуват и до днес, са две: “Ain’t no mountain high enough” и “Hooked on a feeling”.