Правилното хранене ще направи чудеса с кожата на лицето, ще ви подмлади и ще намали целулита.


Риба
Хапвайте смело риба, за да се радвате на хубава кожа. Омега-3 мастните киселини са изключително необходими, затова консумирайте риба, например сьомга, веднъж седмично.

 

Мляко
Дефицитът на калций може да бъде опасен. Жените се нуждаят от калций, за да се предпазят от остеопороза. Консумирайте ежедневно мляко и други храни, богати на калций.

Броколи
Броколите също ще снабдят организма ви с калций. Българските жени като цяло нямат навика да консумират броколи, но това е погрешно. Броколите са богати и на други витамини от групата В.

 


Соя
Соята ще ви помогне да понижите лошия холестерол, тъй като е богата на фитоестроген.

Желязо
Консумирайте храни, които съдържат повече желязо, за да се предпазите от анемия. Препоръчват се коприва, леща, червено месо.

 

Тиква
Жените се нуждаят от бета-каротин. Тиквата е враг на бръчките, тъй като съдържа антиоксиданти. Освен това има укрепващо действие.

Зеле
Зелето съдържа фолиева киселина и витамин В и С, както и калций. Фолиевата киселина е особено важна по време на бременността.

Боб
Освен вкусен бобът е и много полезен. Той е  беден на мазнини и съдържа фибри. консумирайте поне веднъж седмично и ще се предпазите от рак на дебелото черво.

 

Лен
Ленът съдържа вече споменатите Омега-3 мастните киселини. Те помагат при проблеми със ставите, намаляват риска от инфаркт и артрит.

Ябълки
Ябълките са пръв приятел на диетите. Те са и враг на наднорменото тегло и стомашните проблеми. Консумирайте ежедневно за стройна фигура и блестяща кожа.