Красотата изисква жертви, а хубавото тяло е мечта на всяка дама. В стремежа си да имат перфектна фигура обаче някои хора преминават в крайности. Това са три диети, който шокират организма и могат да доведат до куп здравословни проблеми.

3. Въздушна диета

Основата „храна” тук е… въздух. При въздушната диета се приготвят порции с истинска храна, използват се нож и вилица, ястието се поднася към устата, но не се консумира. Съвсем логично, килограми се свалят, тъй като реално не се поемат никакви калории. Диетата позволява единствено „супа” от сол и вода. Нещо, което може да бъде изключително вредно за организма, тъй като консумацията на солена вода води до сериозни стомашни проблеми.

2. Диета с тампони

Колкото и абсурдно да звучи, за да извят фигурата си, някои жени прибягват до консумация на памучни тампони. Това е една от най-ужасните диети по света. Привържениците й хапват по един памучен тампон с желатин всеки път, когато почувстват глад.

1. Диета с тения

Едва ли сте си го представяли, но и това го има. Все още се срещат хора, които доброволно се заразяват с говежда тения. Техните доводи са, че паразитите ще приемат част от храна, усвоявайки излишните калории. Но тенията е изключително опасна и може да причини куп здравословни проблеми, включително и смърт.

Никога не пробвайте тези диети!

Още за опасните диети, вижте във видеото: