С наближаването на пролетта всяка жена се замисля дали ще изглежда добре по-разсъблечена, дали ще й станат пролетните тоалети и дали има килограми за сваляне. Преди да изберете диета, ако ви се налага да се вталите, имайте предвид кои са най-подходящите храни за здравословно отслабване.

 

1. Супите

Зеленчуковите супи са част от почти всяка диета, защото засищат, не са калорични и са здравословни. Пилешките супи също са добра алтернатива, както и доматените. Включете ги в менюто си и ще отслабнете неусетно. Когато почувствате глад, хапнете купичка вкусна супа и ще забравите за сладките изкушения. 

 

2. Кашкавал

Кашкавалът съдържа повече мазнини, но е безценен източник на белтъчини. Парченце кашкавал ще засити организма ви и ще ви предпази от по-сериозни угощения. Комбинирайте го с парченце ябълка.

 

3. Черен шоколад

Натуралният шоколад е особено полезен за сърцето, а и се грижи за младостта ви. Доказано е, че е силен антиоксидант, стимулира мозъчната дейност и снабдява организма ви с манган и флавоноиди.

 

4. Говеждо месо

Говеждото месо съдържа желязо и белтъчини. Комбинирайте го с гарнитура от зеленчуци и го консумирайте смело. Няма да навреди на фигурата ви.

 

5. Орехи

Орехите са изключително полезни и не бива да се изключват от диетата. Когато ги консумирате умерено, без да прекалявате, няма да застрашат фигурата ви. Те съдържат белтъчини и мазнини, затова не трябва да хапвате повече от 150 грама на седмица. Освен орехи може да хапвате и лешници. Те също са полезни и подходящи за диетата ви.