Всички го искаме... и, не, не говорим за бляскавия живот на Блейк Лайви, въпреки че като се замислим, би било прекрасно да се будим всяка сутрин, докато Райън Рейнолдс ни приготвя закуска! Става дума за здравата коса, кожа и нокти. За съжаление, днес работим толкова много, че често се случва да забравим да се погрижим за най-важния човек – себе си! Ето защо днес събрахме най-гениалните и лесни съвети за поддържането на блестяща коса, здрави нокти и сияйна кожа, доказали своята ефективност във времето, и вече нямаме търпение да ви ги представим.

Внимавайте какво слагате в устата си

Вашият храносмилателен път е като почвата, а косата, кожата и ноктите ви са като растенията: ако почвата не е здравословна, растенията няма да цъфтят правилно. С други думи казано начинът ви на хранене е най-големият детерминант на кожата, косата и ноктите ви. Правилният хранителен режим трябва да включва храни, богати на протеини (риба, бяло месо, бобови растения); силикон, сяра и цинк (листни зеленчуци, броколи, брюкселско зеле, сушен боб, зеле, ряпа, плодове, яйца, риба, чесън, соя, ядки); омега-3 мастни киселини (сьомга, ленено семе, зехтин); белтъци (съдържащи се в постните меса, рибата, яйцата, млечните продукти, които са източник и на калций. Не забравяйте и витамините (А, C, Е, D, витамините от група В), които забавят процесите на стареене, имат антиоксидантен ефект и неутрализират вредното въздействие на свободните радикали и слънчеви UV лъчи.

Сладки сънища с кокосово масло

Всички сте чували колко важна е влагата за косата, затова възстановете я само за една нощ с помощта на любимата ни маска. Всичко, което ви е необходимо е 1 с. л. кокосово масло, която да втриете от средата към краищата, след което нежно да завиете косата в кърпа и да оставите така за цялата нощ. На сутринта не забравяйте да измиете косата си, добавяйки малко ябълков оцет, а след това и с шампоан.

Избягвайте горещите душове

Да, може и да ви звучи като оксиморон, но водата (ако е достатъчно гореща) може да се окаже огромен враг, превръщайки се в мощен изсушител. Горещите душове извличат естествените масла от кожата и косата, оставяйки ги сухи и изключително крехки. Добрата новина е, че контрастните душове (но не с гореща, а с топла вода) оказват благоприятно влияние върху кръвообращението, целулита и цялостното състояние на кожата.

Край на изрязването на кожичките

Въпреки че наистина дразнят, те не са там, за да пречат, а имат своята важна роля – да защитават нокътната матрица и да предпазват от инфекции и възпаления. Ако искате ноктите ви да изглеждат по-добре, просто го избутайте и не забравяйте да овлажнявате кутикулите и нокътните легла с естествени масла. По този начин ще създадете щастлива и здравословна среда и ще ги подхраните още в зародиш.

Спете върху коприна

Всеизвестен факт е, че сънят има важна роля в стремежа към запазване на по-младежкия вид и доброто състояние на кожата ни. Но обръщали ли сте внимание на начина, по който спите? Нека познаем – на една страна, с лице, заровено във възглавницата. Оказва се, че именно спането върху памучна калъфка създава редица опасности, които крият риск за кожата и косата ни – дехидратиране, гънки по лицето, а оттам и поява на бръчки, начупване на косъма. А вие не искате това, нали?

Кажете ДА на добавките за коса, кожа и нокти!

Красотата започва отвътре и в това няма нищо странно. Осигуряването на жизненоважните хранителни вещества, витамини и минерали, от които тялото ни се нуждае всеки ден, за да поддържа естествената си красота, е абсолютно задължително. А когато става дума за коса, кожа и нокти, без съмнение най-добрите приятели на всяка дама са магнезият, калцият и цинкът. Всички те се грижат за нормалното функциониране на имунната система, предотвратяването на накъсването на косата, чупливите и меки нокти, появата на акне и други кожни проблеми. И докато пазарът днес изобилства от какви ли не продукти, предназначени за конкретна зона, тройната формула на Калмацин Форте, съдържаща необходимите количества калций, магнезий и цинк, обогатени с витамин D за по-добро усвояване, го превръща в най-доброто и търсено допълнение за сияйна кожа, здрави нокти и блестяща коса.