Есента отново е тук и ни доказва, че е най-непредсказуемият сезон. Температурите всеки ден ни изненадват и изборът на тоалет понякога се оказва трудна задача. За щастие, изборът на обувки е доста по-лесен, тъй като именно есенните месеци предлагат красиво разнообразие. 

Какво трябва да знаем, когато избираме елегантни обувки?

Много жени смятат, че закупуването на нови обувки може да се превърне в прекалено дълъг процес, който отнема не само време, но и средства. Добрата новина е, че в 21-ви век многообразието от обувки ни дава възможност да се сдобием с елегантните модели, за които винаги сме мечтали.

Днес ще поговорим за актуалните модели елегантни обувки, които ще виждаме навсякъде този сезон, както и за избора им, който е по-лесен от всякога. 

Съществуват ли елегантни дамски обувки, които да бъдат и удобни?

През преходните сезони от годината затворените обувки са задължителни. Напоследък огромна популярност сред дамите спечелиха дамски обувки стил оксфорд. Удобството, което предоставят е безспорно, а най-хубавото е, че могат да се комбинират с различни тоалети. Дамските обувки стил оксфорд са чудесно допълнение към офис визията, към рокли и поли, както и към любимите на всички дънки. 

Основното правило гласи, че оксфордките трябва да са изработени от естествена кожа, а цветът им най-често е черен, кафяв или пък комбинация от двата. Височината на подметката варира, като нашият съвет е да прецените на каква височина стъпалото ви се чувства най-комфортно. И най-важният критерий, за да бъдат елегантните обувки стил оксфорд - това са задължителните връзки.

Кои са актуалните модели за студените месеци?

Верен спътник на всяка дама през есента и зимата несъмнено са ботите. Този сезон актуалните модели дамски боти са челси. Височина малко над глезена, удобна и дебела подметка и съвременна визия - това са ботите, които предпочитаме през студените и дъждовни дни. 

Изборът на боти челси в никакъв случай не е труден. Най-важното, което трябва да имаме предвид е, че естествените материали ни осигуряват топлина и ни гарантира, че избраните от нас обувки са непромокаеми. Няма значение дали сте почитатели на кожата или велура, тъй като и двата варианта са отличен избор.

Относно цвета на ботите челси - тук оставяме избора изцяло на вас. Както обикновени през есента и зимата, най-предпочитани са черният, кафявият и сивият цвят. Ние пък ви предизвикваме да изберете цвят, който ще ви отличи от всички останали и ще ви дава допълнителна доза настроение всяка сутрин.

През настоящия сезон ботите се отличават и с интересни акценти - обемни катарами, вериги или пък животинска кожа.

Готова ли си да покориш света с новите си елегантни обувки?

Дните стават все по-кратки, а температурите падат все повече. Сега е моментът да си доставим доза радост и да си подарим чифт обувки, които ще разнообразят гардероба ни. А дали ще бъдат боти челси или оксфордки, зависи изцяло от нашия вкус и лични предпочитания.