Трябва да излизаш с мъж, който те наранява.

Напълно сериозна съм.

Забрави всички онези книги и статии в интернет на тема „любовта, която заслужаваш”. Просто ги забрави. Забрави мечтите си на мъж, който ще е щастлив да се види с теб дори за пет минути в обедната си почивка.

Забрави всичко това.

Трябва да излизаш с мъж, който ще се държи зле с теб. Мъж, който ще те кара да се питаш пука ли му изобщо за теб. Мъж, който ще те кара да страдаш.

Трябва да излизаш с мъж, който те наранява.

Мъж, който отговаря на съобщенията ти тогава, когато реши. И ако реши. Мъж, който никога не прави плановете си с теб, защото оставя всичко на теб. Само за да ги провали след това. Просто е решил така. Мъж, който никога не е до теб, когато имаш нужда от него. Но изисква винаги да е на първо място за теб. Мъж, който твърди, че не те ревнува, но прави всичко възможно ти да го ревнуваш. Мъж, който не се интересува от чувствата и емоциите ти, от мислите и от мечтите ти, защото е твърде зает да обръща внимание на своите. Мъж, който не се интересува от близките ти, който те разочарова непрекъснато и който никога и за нищо не се извинява. Мъж, който умее да обещава, но не и да дава.

Трябва да излизаш с мъж, който те наранява.

Обичай го. Прощавай му. Извинявай го. Затваряй си очите за грешките му. Преглъщай обидите му. Виждай в него не човека, който е, а който вярваш, че може да бъде. Преструвай се, че всичко е наред, докато не убедиш и самата себе си. Повтаряй си, че можеш да го промениш, че има смисъл да го чакаш, че си струва да го обичаш. Повтаряй си, че ти единствена го разбираш, че само ти можеш да му помогнеш. И не си тръгвай. Не го напускай. Не му обръщай гръб. Казвай си, че ако си достатъчно търпелива, той ще се промени. И че ако го обичаш достатъчно силно, той ще те оцени.

Обичай го въпреки всичко. Макар да знаеш, че не трябва.

А след това позволи сърцето ти да бъде разбито. От него. Страдай. Измъчвай се от въпроси. Питай се къде си сбъркала. Връщай се назад в миналото и се питай дали ако беше постъпила по друг начин, ако беше казала други думи, сега щеше да е различно. Обвинявай се за всичко. Обвинявай се за края на връзката ви. Обвинявай се, че си се сърдила, че си била неразбираща, че си била изискваща...

Обвинявай себе си. Макар да знаеш, че не трябва.

Докато един ден...

Един ден ти ще успееш да събереш парченцата си. Ще успееш да се събудиш, без мисълта за него да е първата в главата ти. Един ден ще успееш да се освободиш от миналото и от болката, която то ти носи. Която той ти носи.

Затова...

Трябва да излизаш с мъж, който те наранява.

Защото, когато излизаш с мъж, който те наранява, ще осъзнаеш как наистина искаш да се отнася с теб мъжа до теб.

И ще обърнеш гръб на мъжа, който те обвинява за своето лошо настроение. Мъжът, който непрекъснато си търси извинения, мъжът, който те разочарова. Мъжът, който те пречупи, за да станеш по-силна. По-осъзната. По-себе си. И тогава ще се обърнеш към мъжа, който знае какво иска. И който знае, че иска теб. Мъжът, който знае как се държи с теб. Ще се обърнеш към мъжа, който те заслужава.

Трябва да излизаш с мъж, който те наранява.

Защото иначе няма да знаеш, че трябва да бъдеш третирана като жена, която знае какво заслужава.

Автор: Кендра Сирдал