Някои хора са страшно влюбчиви и един поглед и една мила дума са достатъчни за да ги запленят, но други изобщо не се впечатляват лесно и много внимават в кого се влюбват. Тази тяхна черта може да е свързана със зодиакалния им знак.

Според астрологията има три зодии, които се влюбват по-трудно от останалите и предпочитат първо добре да опознаят другия, преди да се съгласят дори да излязат на среща с него.

Разбира се, това не означава, че тези зодии никога не се влюбват, напротив – много често любовта им е много по-силна от тази на останалите.

Ето и кои са тези три зодии, на които им отнема най-много време да се влюбят:

Дева

Девите често поставят работата си на първо място, а любовта е някъде назад. Причината е, че са перфекционисти и искат винаги да са заети с нещо. За тях мимолетните флиртове са загуба на време. Ако все пак започнат връзка, партньорите им трябва да се примирят с факта, че Девите са работохолици, а това не е качество, което им помага в любовта. Освен това хората от тази зодия имат много високи стандарти и рядко дават шанс на хората, които ги харесват. Най-важното за Девите е да намерят време за любов и да спрат да търсят идеалната половинка.

Козирог

Козирозите са много практични и мъдри. Те подхождат внимателно в любовта и искат първо да опознаят човека, преди да му дадат шанс, затова и нямат много връзки през живота си. Освен това те искат човекът до тях да е сериозен и успял – точно като тях самите. Не могат да бъдат заблудени с изтъркани фрази и лигави романтични жестове, те искат действия и реални факти.

Водолей

Водолеите обичат свободата си и като цяло са малко затворени в себе си. На тях им трябва време да се отпуснат в компанията на другия и да приемат факта, че свободата им ще намалее. Затова изобщо не бързат да се задомяват или пък могат с месеци да отклоняват въпроса, преди да се съгласят да имат сериозна връзка с някого. Когато обаче се влюбят и започнат връзка, те са много отдадени и лоялни, никога не биха предали любимите си хора и биха направили всичко за тях.