Най-красивият и магичен сезон от годината е вече тук. Навсякъде сме заобиколени от красиви украси и всички вече предвкусваме прекрасните гозби, които ни очакват. Но месец декември не се свързва само с чудесните празници, но и с дългоочакваните подаръци, които ще получим.

Много от нас си мечтаят да открият изненада под елхата под формата на дамски парфюм. Разбира се, това съвсем не е учудващо, като се има предвид, че завладяващите аромати са сред най-предпочитаните начини да накараме околните да ни забележат и да се превърнем в център на внимание.

Как да изберем дамски парфюми за подарък?

Има няколко прости правила, които трябва да следваме, за да сме сигурни, че ще изберем идеалния аромат за всяка любима дама в нашия живот. На първо място не бива да забравяме, че нашият вкус не е от значение. Трябва да познаваме вкуса и предпочитанията на жената, за която е предназначен самият парфюм.

И все пак има няколко основни принципа, които ще ни помогнат да се спрем на най-подходящия аромат. Дори още преди да сте си помислили, че задачата ще бъде прекалено трудна, ще ви успокоим, като ви кажем, че всъщност изборът на дамски парфюми за подарък е приятно занимание, което ще ви накара да забравите за сивото ежедневие. 

Ежедневен или вечерен аромат? 

Леките и свежи аромати са отличен избор за парфюм през деня. Но ако искате да ви забележат и да се откроите сред всички на някое специално празненство, то тогава е задължително да заложите на малко по-тежко ухание. 

Ето защо, преди да пристъпите към избора на подарък, най-добре се запитайте какъв е характерът на дамата и дали обича вечерните забавления, или пък предпочита да завладява околните през деня.

Свеж цитрус или опияняващ Ориент?

За да направим този избор, е задължително да познаваме добре жената, която ще го носи. Всеки парфюм излъчва определено послание и той винаги е съобразен с характера на притежателката си. 

Предлага се огромно разнообразие от дамски парфюми което е гаранция, че лесно ще открием точно този аромат, който търсим. И все пак е добре да знаем, че уханието може да бъде "разделено" на "връхни нотки, сърце и база". Комбинацията от тези 3 ухания съставя и самия парфюм.

Изборът на подарък невинаги е лесна задача. Понякога ни се налага да загубим доста време, за да открием идеалните подаръци за любимите ни хора. Именно подари тази причина е важно да запомним, че ако се колебаем и ни е трудно да вземем решение, то тогава е най-добре да заложим на класиката, а именно на дамските парфюми. Те носят свое послание, което никога не може да бъде сбъркано - и посланието е любов.