Хората казват, че красотата е субективна и никой не може да определи кои черти са най-привлекателни. И все пак учените твърдят, че най-накрая са определили кой наистина е най-красивият мъж на света.

Готови ли сте за отговора?

Най-привлекателният мъж е звездата от "Здрач" Робърт Патинсън.

Проучването е проведено от изследователи от "Центъра за козметика и пластична хирургия" в Лондон. За да изчислят кои лица се определят като красиви, учените използвали старинен начин за измерване на симетрията и съотношението в математиката и изкуството, известен като Златното сечение.

"Този стандарт за измерване на лицето датира от древността и отчита формата и размера на челото, разположението на очите, ширината и дължината на носа, устните и брадичката", коментира д-р Джулиан Де Силва, член на екипа от изследователи.

Според британския вестник The Daily Mail Робърт Патисън е следван от актьора Хенри Кавил. Други известни личности, определени като красиви от формулата са Брадли Купър, Брад Пит, Джордж Клуни, Хю Джакман, Дейвид Бекъм, Идрис Елба, Кание Уест и Райън Гослинг.

Амбър Хърд пък е определена за най-красивата жена.

Според това проучване Ким Кардашиян има перфектните вежди, Скарлет Йохансон най-красивите очи, Риана има отлична форма на лицето, Емили Ратайковски - устни, а Кейт Мос има мечтаното челото.