Всички родители искаме да виждаме децата си усмихнати. Желанието ни е особено силно когато мъниците вдигат врява или мрънкат поради най-странните и необясними причини... обаче, за съжаление, няма панацея за намръщените деца... или пък има?

Този въпрос си задават и от една английска компания за бебешки храни. Те решават да не гадаят наслуки, а се обръщат към експерт по детско развитие и музикален психолог. Тяхната задача е да създадат песничка, която да се хареса на всички бебета.

Двамата учени вече имат известен опит в сферата – д-р Адиман е изследвал звуци и рими, които разсмиват децата, а психологът д-р Стюарт е изследвал защо някои песни не излизат от ума ни. Събирайки своите познания и опит, двамата съставили няколко основни изисквания за щастливата песничка:

  • Тя трябва да е написана в мажорна тоналност;
  • Мелодията трябва да е съвсем проста и да се повтаря;
  • Трябва да включва различни музикални инструменти, като барабани, и висок глас, за да създава усещането за нещо предстоящо, т.е. да буди интерес;
  • Да има по-бързо темпо, защото бебешките сърца бият по-бързо;
  • Да бъде изпята от жена с висок глас;
  • Да бъде записана в присъствието на истинско бебе.

След като съставили списъка, двамата трябвало само да пристъпят към записването на реалната песен. За своята вокалистка, която трябвало да пее високо и енергично, те се спрели на опитната певица и текстописка Имоджен Хийп.

Тя използвала насоките на специалистите, както и „препоръките“ на 18-месочното си бебе. Накрая създала четири мелодии, които били тествани върху повече бебета. След като избрали най-добрата мелодия, Хийп написала и текста, който включва много смешни звуци като бийп-бийп, пинг-пинг, както и звуци от ракети, кучета, влакове и т.н. Идеята била текстът да е простичък и забавен.

Въпреки че песничката е тествана сред малка група от деца, всички 20 бебета грейнали от щастие при слушането на песента.

И... вече може да ви представим най-новият хит сред бебетата!

Във видеото ще видите как няколко родители тестват песничката върху своите деца и резултатът е повече от очарователен: