Лятото почти е тук и носи обещания за много смях и щури приключения. Всички чакаме с нетърпение дните, когато ще бъдем на морския бряг или сред прохладата на планината. Но защо отпуската трябва да бъде единственото време, когато се отдаваме на приятни забавления? 

Всеки уикенд може да се превърне в истински празник за цялото семейство. Точно така, почивните дни са нашата възможност да бъдем с любимите ни хора и да си подарим едно малко бягство от ежедневието.

Пикник на полянка в планината

Приятна прохлада, шумът на вятъра в листата и пълно спокойствие - пълната противоположност на забързания и шумен град. Уикендът е идеалното време да се отдадем на весели занимания в планината и поне за ден да отдъхнем от еднообразното ежедневие. 

Разбира се, пикникът означава и вкусно похапване, което може да се приготви лесно и бързо. Ще ни бъде необходимо специално "оборудване" и по-точно казано - трикрака плоча за печене. Тук е мястото дебело да подчертаем, че трябва да бъдем изключително внимателни при паленето на огън в гората. Най-добре е да изберем специално пригодено за целта място, а хубавото е, че то често разполага с беседки и дървени маси за цялата компания.

Готвене на открито: Какво и как?

Най-важното правило гласи само едно - храната трябва да е вкусна и да се готви бързо. Приготвянето на бургери и хотдози е наистина лесно и майсторството ни зависи изцяло от избраните от нас продукти. Прясното говеждо месо е ключът към добрия бургер, най-вече когато е от породата Black Angus. Степента на изпичане зависи изцяло от предпочитанията ни и тук няма правилен или грешен отговор. 

А за да бъде бургерът наистина запомнящ се, може да го гарнираме със салата колсло.

Хотдогът също е чудесен избор и става готов за броени минути. Най-важната съставка са кренвиршите и е препоръчително те да бъдат специално за хотдог. Не забравяйте горчицата, кетчупа и краставичките, без които вкусът просто не е същият. 

Забавленията започват сега

Добрата храна е предпоставка за добро настроение, както и планираните забавления. Лятото е сезонът, когато можем да се отпуснем на въздух и да се отдадем на различни активности на открито. 

Ако за вас рафтингът е прекалено екстремен, можете да се повозите на лодка в някое езеро, близо до града. Да, топлите слънчеви лъчи и спокойната вода са идеалното решение за уикенд бягство. Подобно занимание ще сближи цялото семейство и ще накара децата да се забавляват от сърце.

За тези от вас, които предпочитат да събират слънчеви лъчи, удобно сгушени с любима книга - шезлонгът ще ви осигури комфорт навсякъде. 

Удобството, без което не можем

Каквито и забавления да сме планирали през уикенда, изборът ни на дрехи е решаващ за доброто ни прекарване. Късите панталони или клиновете ни дават свободата на движение, което търсим при всяко излизане навън.

Тениската или потниците също са сред фаворитите за лежерно облекло през почивните. Материята им е от основно значение и винаги е най-добре да заложим на памучните облекла.

Когато всичко необходимо е само на ръка разстояние

В седмицата от 14.06 до 20.06 в Lidl ще намерим всичко изброено за един прекрасен семеен уикенд.

Качествено месо, американски изкушения, летни принадлежности за забавления и дрехи за малки и големи - точно това ни очаква през настоящата седмица в Lidl

Забавленията ни очакват. Започваме ли?