Броят на забележителностите и забавленията в столицата на Унгария е огромен. От култура и история до приключения и забавления – тук е мястото, където можеш да изпиташ всичко.

 

Ако разполагате с малко време, но искате да изпитате от всичко по малко, ви предлагаме пътеводител, който ще ви помогне да опознаете Будапеща само за 24 часа.

Събота, 6 часа

Вземете билет за градски транспорт от всяка метростанция, който важи 24 часа. Той важи за автобуси, метро, трамваи, влакове и друго. Този билет ще ви позволи да опознаете унгарската столица, без да се притеснявате за пътуването.

Събота, 6 и 30 часа

Събудете сетивата си в къпалня „Сечени“ (Szechenyi Spa). Будапеща е известна дестинация за подобряване на здравословното състояние. А след като се потопите в природно-топлите басейни на „Сечени“, ще разберете защо.
Можете да се поглезите в 10 сауни в 100-годишния комплекс. Разбира се, можете да се насладите и на масаж, който трябва да резервирате по-рано.

Събота, 9 и 30 часа

След неповторимата релаксация, отидете „Great Market Hall“ за вкусна закуска. Това е и мястото, където ще откриете огромно разнообразие от кулинарни изкушения.

 

След като сте се заситили с вкусни унгарски сладкиши, се разходете в сградата. Тя е построена през 19-ти век и ще атмосферата в нея със сигурност ще ви впечатли.

Събота, 11 и 30 часа

Ако времето е хубаво, посетете парк „Мементо“. Този музей на открито е пълен със статуи от Студената война. Големината на статуите ще ви впечатли. Имайте предвид, че би било добре да намете екскурзовод, който ще ви разкаже за историята на паметници.

 

Не пропускайте да надникнете в старите казарми, където ще видите изложба на въстанието от 1956 година, както и документалния филм на тайните агенти от времето на комунизма.

Събота, 14 часа

Ако апетитът ви се е появи, докато обикаляте из красотите на „Мементо“, е време да да хапнете в града. Можете да се насладите на традиционен унгарско-еврейски обяд във „Fülemüle Étterem”. Препоръчваме ви да опитате хумус и ястие от гъши бутчета.

Събота, 16 часа

Според сезона можете да се раздвижите с разходка до хълма Гелерт. Разбира се, може да бъде прекалено топло или студено за подобни разходки, но ще се насладите на невероятна гледка към града.

До хълма са около 30 минути и когато се изкачите на върха, ще видите Статуята на свободата – 40-метров паметник, издигнат от Съветския съюз през 1947 година. Той символизира края на нацистката окупация през Втората световна война.

Събота, 18 и 30 часа

След това можете да се качите на някое от корабчетата „Легенда“, за да видите Будапеща от друг ъгъл – Дунав. Пътуването по величествената река ще ви накара да се наслаждавате на красотата около вас. Продължителността е на пътуването е около час.

Събота, 20 часа

Ако сте гладни за приключения след плаването по Дунав, препоръчваме „Escape House”. Ще имате точно 60 минути, за да решите загадките в няколко различни стаи и да намерите изхода. Това забавление е перфектно, ако сте в Будапеща с повече хора.

Събота, 21 и 30 часа

Само 20 минути пеша ви делят от „Spinoza Cafe & Restaurant”. Една от големите атракции е пианистът, който свири всяка вечер. Заведението е подходящо както за големи компании, така и за романтични вечери.

Неделя, 00 и 30 часа

Не бива да пропускате часа за коктейли. „Boutiq’Bar“ се намира само на 10 минути от ресторанта и е сред най-добрите за коктейли. Можете да се насладите на невиждани коктейли от барманите, които са на световно ниво.

Неделя, 2 и 30 часа

Няма как да кажете, че сте били в нощна Будапеща, ако не посетите „руини“ заведение. Тези тип нощни барове са направени в изоставени сгради, в които има какво да се види.

Любопитни са 26-те стаи, разположени на две бивши жилищни улици. Стаи, обърнати с „краката нагоре“, стаи със зъболекарски столове, диско топка във формата на... глиган. Партито обикновено продължава до 6 сутринта.

Неделя, 6 сутринта

Време е да се сбогувате със среднощните приключения и да се отдадете на заслужена почивка, за да се подготвите за нови приключения.

Ако тази статия те вдъхнови да посетиш Будапеща, можеш да се възползваш от предложенията за екскурзии на VsichkiOferti.bg.

Източник: www.hostelbookers.com