За първи път в България ще бъде изписано великденско яйце, което ще е с височина над 2 м. Празничната инициатива ще се проведе в град Банско на 2.05. В нея могат да участват малки и пораснали деца. До сега София държеше своеобразния национален рекорд за най-голямото рисувано великденско яйце, като през 2013г. двуметрово такова бе нарисувано от деца. Организатор на тазгодишното събитие е „Гранд хотел Банско“, където са осигурили и всички необходими материали за прилагането на различни техники на украсяване на великденски яйца като бои, памук, восък и други.

„Нашето наистина огромно яйце е изработено от стиропор. Поставихме си за задача да не остане нито един квадратен сантиметър от него недостъпен за нашите малки и големи артисти. За тяхно улеснение сме осигурили два подиума.“, разказа Милена Антова генерален мениджър на верига хотели Гранд Хотел Банско и Гранд хотел Свети Влас.

Яйцето ще бъде украсено под погледа и напътствията на художници, които ще помагат на участниците. Антова заяви, че е в ход подготовката на богата празнична програма с много други забавления. Ще има състезание за най-добра детска рисунка, която ще бъде публикувана в онлайн каналите на „Гранд хотел Банско“. Играта „На лов за великденско яйце“ е за отборите на малките изследователи, които трябва заедно да намерят скритите на различни места яйца. Отборът намерил най-много от тях е победител, а опитни аниматори ще рисуват лицата на децата. Задължителен елемент от програмата са „Великденската работилница“, викторината с награди и играта „Музикален Великден“. „Искаме хората наистина да преживеят празник, който да остави топли спомени. Всички в този момент имаме нужда от специална и различна почивка, която да е достъпна и възможна.”, сподели Милена Антова.