Зимният сезон е към края си и вече всички очакваме с нетърпение да хвърлим дебелите дрехи и да се радваме на високи температурите. Но заедно със смяната на сезоните, трябва да помислим как се отразяват те на кожата ни. 

Рязката промяна в температурата, високата влажност и липсата на достатъчно слънчева светлина карат кожата да придобие уморен вид. Преходният сезон дава своя отпечатък върху кожата ни, като най-често се изразява в прекомерна сухота, липса на блясък, поява на фини линии и намаляване на еластичността. 

Всъщност е лесно да подготвим кожата за пролетта. На първо място е редовната ексфолация. Тя премахва мъртвите клетки, а кожата става копринена и мека. Оптималният вариант е да ексфолираме кожата 2 до 3 пъти седмично.

Стъпката, която много от нас неглижират и често забравят, е защитата от слънцето. В никакъв случай не бива да мислим, че през преходните сезони лицето ни не се нуждае от защита от вредните слънчеви лъчи. Съветът ни към вас е да не пропускате тази стъпка сутрин, независимо дали планирате да прекарате деня в парка, или в офиса. 

Храненето също играе основна роля в добрия вид на кожата ни. Храните, които са богати на витамини и минерали не само ще подсилят организма ни и ще го подготвят за пролетта, но и ще дадат на кожата ни необходимите вещества, за да изглежда и да се чувства добре.

Ежедневната грижа за кожата ни гарантира, че тя ще изглежда точно така, както искаме - жизнена, еластична и блестяща. А за да сме сигурни, че видът ѝ ще се запази отличен всеки ден, трябва да ѝ даваме само най-доброто. 

Ето защо днес ще поговорим за ползите от швейцарската козметика Skincode и начините, по които тя може да преобрази кожата ни. А най-хубавото е, че 10 от вас ще спечелят продукт от марката по избор. Skincode е швейцарски селективен бранд с дългогодишна история, чиято основна цел е да даде на кожата всичко необходимо, за да се чувства и изглежда великолепно.  Продуктите въплъщават в себе си прецизност, чистота и качество – синоними на Швейцария.

Силата на нощната грижа

Много от нас пренебрегват нощната грижа за кожата, но истината е, че тя е от ключово значение за добрия ѝ вид. Силата на маслата е добре известна. Ето защо можем да се доверим на клетъчно масло за възстановяване през нощта. Нанася се вечер на чиста кожа, не оставя мазен филм, а се абсорбира веднага. Основната му задача е да подобри блясъка, да възвърне сияйния тен и младежкия вид, както и да увеличи еластичността.

Продуктът съдържа органично масло от жожоба, оризови трици, масло от сладък бадем, органично масло от вечерна иглика и масло от таману, които се характеризират с интензивна възстановяваща грижа и обновяване на кожните клетки.
 
Задължителната защита 

Употребата на капсули добива все по-голяма популярност, тъй като те са мощен съюзник с борбата с преждевременното стареене на кожата. Клетъчните капсули "Идеална кожа" съдържат серум, който се бори с вредното влияние на свободните радикали, има антиоксидантно действие и възстановява липидите в кожата.

Всяка капсула съдържа хиалуронова киселина, екстракт от женшен и полифенолен комплекс от гроздови семена. Ефектът от капсулите се забелязва веднага и кожата изглежда преобразена.

Обновена и сияйна кожа

Клетъчният енергизиращ концентрат на Skincode има основна роля на мощен стимулант, чиято цел е да стимулира производството на колаген и да активира клетъчното регенериране. Концентратът съдържа хиалуронова киселина, витамин C, ACR complex G2 и червени водорасли, които отговарят за възстановяване на хидробаланса на кожата.

 
Енергизиращият концентрат се използва като допълнение към ежедневната грижа, като се нанася вечер самостоятелно или преди нощния крем. 
 
Ежедневна грижа за красива кожа

Разбира се, не бива да забравяме за дневната грижа за красива кожа. 24-часовият клетъчен енергизиращ крем на Skincode подхранва и защитава уморената кожа. Кремът е специално разработен, за да повиши еластичността и плътността на кожата и да изглади фините линии. 

 

Основните съставки в енергизиращия крем са витамин C и E, оризово нишесте и CM-глюкан.

Ако искате да знаете повече за висококачествената козметика Skincode, можете да следите информация за продуктите във Facebook и Instagram.

Подаръци за всяка дама

Правилната грижа за кожата е задължителна на всяка възраст, а сега тя е по-достъпна от всякога.
 

10 щастливки от вас имат възможност да спечелят един от 4-те описани продукта. Всичко, което трябва да направите, е да попълните регистрационната форма и да посочите кой от 4-те продукта желаете да спечелите. Играта на Skincode ще се проведе от 17.02 до 02.03., а победителите ще обявим на 04.03. Желаем ви успех!

 
Играта на Dama.bg и Skincode приключи. Ето и кои са щастливките, които печелят продукт от избор: Катя Бабалиева, Мая Илиева, Пламена Тодорова, Милена Кожухарова, Веселка Вълкова, Борислава Иванова, Йоана Василева, Веселина Христова, Таня Златина, Валентина Янева..