Стилни, модерни, любими. Слънчевите очила Ray-Ban са приказни... когато са оригинални. В нашите онлайн магазини гарантираме за качество и оригиналност. А ако с е нуждаете от слънчеви очила за лятната си почивка, то може да ви потрябва тази статия - как да разпознаете оригиналните слънчеви очила Ray-Ban от репликите. Няколкоминутно четене може да ви предпази от неправилно похарчени пари.

Как да позная дали купувам оригинални слънчеви очила с марката Ray-Ban?

1. Съвет номер едно: Само пълен комплект Ray-Ban е оригинален!

Опаковка, калъф, кърпичка за почистване и брошура - всичко това трябва да съдържа оригиналния пакет слънчеви очила Ray-Ban. Ако дори една част от този пакет липсва, то най-вероятно става дума за реплика.

В същото време обаче, трябва да бъдете внимателни и в случай, че комплектът е пълен. Възможно е отново да става дума за реплика. Например:

1. Логото на горната страна на кутията е принтирано с лошо качество, може да се трие с пръсти.

2. Отстрани на кутията липсва етикет с информация за производителя и модела очила.

3. Липсва лого върху калъфа. Част от логото трябва да бъде изречението 100% UV Protection – Ray Ban – Sunglasses By Luxottica (или в подобно значение).

4. Липсва лого и на кърпичката за почистване - при оригиналните слънчеви очила логото е в червен цвят.

2. Съвет номер две: Огледайте очилата от всички страни

Вляво на вътрешната страна проверете кода, който обозначава номера и цвета на модела. Кодът започва винаги с буквите RB и четири цифри, след които има няколко други цифри или букви. За да проверите оригиналността на продукта, задайте кода в страницата на производителя.

Вдясно на вътрешната страна погледнете надписа Made in Italy или Hand Made in Italy, или буквите CE, които обаче не са приложими за всички модели. Ако сте закупили диоптрични очила Ray-Ban, на вътрешната страна ще намерите само лого.

3. Съвет номер три: Не забравяйте за стъклата и моста над носа.

И тук ще намерите лого при оригиналните Ray-Ban. Върху моста то трябва да е отпечатано, а върху стъклата, ако са слънчеви - логото е на дясното стъкло, а при диоптричните очила (от пластмаса) - на лявото стъкло.

4. Съвет номер четири: CE маркировката налична ли е?

Въпреки че, CE маркировката е валидна само за определени продукти, тя е от изключително значение. CE маркировката представлява знак за съответствие, който се поставя върху определени продукти предназначени за европейския пазар.. Чрез този знак се декларира, че съответният продукт отговаря на европейските изисквания за безопасност. Европейското законодателство задължава всеки производител (независимо дали е член на ЕС), да поставя такава маркировка и да изпълнява съпътстващите изисквания, върху тези негови стоки които ще се продават в Европейската икономическа зона. 

Височината на маркировката трябва да бъде поне 5 мм., да бъде видима, четлива и незаличима; поставена върху продукта или когато това е невъзможно, върху неговата опаковка или документация.

На долупосочената снимка може да видите разликата между оригиналната маркировка и китайската такава, която не отговаря на изискванията на Европейския съюз. Лесно е да бъдат объркани, затова бъдете внимателни.

5. Съвет номер пет, който всъщност принадлежи на първото място: Бъдете внимателни и купувайте очила Ray-Ban само от сертифицирани дистрибутори.

Помнете, че прекалено изгодната цена е подозрителна и обикновено означава, че става въпрос за копие.

Не искате да рискувате? Изберете си слънчеви очила от Lentiamo.

Последвайте ни във Facebook. Ще отговорим на всички въпроси и ще дадем съвети. Пишете ни!