Всяка успешна връзка изисква много време и усилия. За съжаление, някои от нас не са способни на такава отдаденост денонощно. Преди да се определите като антиромантик, прочетете нашето ръководство и опитайте да приложите съветите на практика. Те не гарантират, че връзката ви изведнъж ще стане перфектна, но с течение на времето, всичко би могло да си дойде на мястото. И това зависи само от вас.

Винаги пазете зрителния контакт с половинката

Дългият поглед очи в очи е спасителен пояс за всякакви замиращи отношения. Не забравяйте чувството, когато за първи път се осмелихте открито да погледнете любимия в очите! И тези вълшебни моменти, когато можете да прекарвате с часове, потъвайки в очите на другия! Директен откровен поглед - не само важен елемент за съблазняване, но също така и показател за близост и доверие.

Най-често, настойчивият зрителен контакт с непознати, ние възприемаме като агресия, водеща до раздразнение и гняв. Съвсем друго е, когато погледнеш в очите на близък, любим човек, а след това подсъзнателно включиш "на ниво любов." Нежност, романтика, топлина в общуването - това ще ви дадат тези простички игри на "гледане" в очите.

Говорете си поне 10 минути на ден

Разбира се, в действителност, можете да говорите с партньора си много по-често и много по-дълго, но по правило всеки ден отделяйте един на друг най-малко 10 минути за общуване, "пречистено" от всекидневните проблеми и бита. През това време не трябва да обсъждате прането или готвенето, нито сметките, нито плановете за уикенда, нито работата, нито задълженията у дома и изобщо нищо, което принадлежи към материалния свят. Посветете 10 минути на чувствата си, на впечатленията от деня и на мечтите си.

Такива моменти на откровен разговор ще ви позволят да не загубите духовната връзка, която често е разкъсвана от неотложни ежедневни проблеми.

Проявявайте загриженост

Действията говорят много повече от думите, повече от 75% ние комуникираме невербално. Нашето тяло, жестовете и действията говорят за връзката ни сто пъти повече, отколкото всички многобройни и изтъркани "зайче" и "коте".
Пригответе вкусна закуска, предложете топъл чай на любимия преди лягане, прегърнете го и го целунете просто така, донесете му малък сувенир от пътуване – разбирате какво имам предвид. Дори и най-незначителната дреболия може да разкраси деня на вашия любим човек и за това не се изисква кой знае какво усилие.

Прекарвайте време и поотделно

Може да звучи парадоксално, но най-добрият начин да се засили връзката – това е да прекарвате известно време разделени един от друг. Ходете на кино с приятели, запишете се на някакъв спорт, намерете си хоби, в крайна сметка поразходете се сама. Позволете си поне веднъж седмично да имате няколко часа "за себе си". Не забравяйте, че всеки от вас трябва да има лично пространство - неприкосновено и уважавано – без да навлизате в "неговото време", но и той да не ви се пречка по време на "вашите часове."