"Зеленчуци, плодове и здрав дух" - това е мотото на повечето вегетарианци.
Днес ще ви покажем вегетариански рецепти за вечеря, като ще ви уверим в това, че вегетарианците далеч не се хранят само с марули. Слагайте престилките!
Крем сума от царевица
Време за приготвяне: 25 минути
Продукти:
- 1 консерва царевица
- 1 малка глава лук
- черен пипер
- 250ml соева сметана
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го запържете. След това го пасирайте заедно с царевицата.
Добавете към тях соевата сметана и разбъркайте. Поставете готовата смес в тенджера и нагрейте на котлон, добавете черен пипер и сервирайте.
Вегетарианска лазаня
Време за приготвяне: 30 минути
Продукти:
- 1 глава червен лук
- 1 морков
- 1 зелена чушка
- ½ червена чушка
- ½ патладжан
- 4 супени лъжици доматен сос
- 3 супени лъжици зеленчуков бульон
- Нарязан магданоз
- Соя
- Сол
- Кори за лазаня
- Мляко
- Брашно
- Бирена мая
- Сирене (по избор)
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете всички зеленчуци. Нарежете ги ситно и ги сложете в тиган на слаб огън. Добавете магданоз и разбъркайте. Добавете соята и зеленчуковия бульон. Когато зеленчуците вече са поели бульона, добавете доматения сос. В отделен тиган пригответе смес с млякото и брашното. Започнете да оформяте лазанята: Поставяйте един лист от корите за лазанята и върху него – приготвените зеленчуци и сместа от млякото и брашното. Редувайте, докато лазанята ви не е готова. Поставете във фурната за около 20-30 минути на 130 градуса и воала!