На 20.09. Венера, планетата на любовта, хармонията и разбирателството влиза в знака Дева и ще транзитира там до 22.10.

Знакът Дева отговаря за подробностите, детайлите, практичността, благополучието, здравето, тонуса и старанието.

Престоят на Венера тук ще бъде изключително благоприятен за печелене на пари и оправяне на бюджета. При голяма част от нас може да изникнат нови и интересни възможности за сделки, разширение на дейността, поява на важни клиенти или нови договорни отношения.

От друга страна преминаването на планетата през знака Дева може да ни накара да обърнем внимание на здравето, тонуса и външния ни вид. Ще сме много организирани, старателни и мотивирани и ще се справяме ефективно и качествено с ежедневните си дела.

Заради прецизността на знака, можем да очакваме да имаме високи изисквания към любимите ни хора и да сме капризни по отношение на заобикалящите, най-вече към партньора. Ще имаме склонност да анализираме любимия. Ще гоним перфектност в действията и думите му.

При всички случаи е много важно да не прекаляваме с претенциите си и да не губим от поглед голямата картина и стойността на връзката ни, взирайки се в незначителните подробности. Ако издребняваме има риск излишно да обтегнем отношенията си и да си създадем бъдещи проблеми.

Най-успешен ще бъде периодът за земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях любовният живот ще процъфтява и ще имат много и интересни възможности, както за стартиране, така и за задълбочаване на отношения. Те ще бъдат харесвани от заобикалящите, присъствието и компанията им ще се търси и ще правят впечатление с талантите и уменията си.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби по всяка вероятност ще успеят да изяснят отдавна тормозещи ги конфликти с половинката. Очаква се те да са изключително социално-активни и да срещат правилните хора, точно в момента, в който се нуждаят от помощта и подкрепата им.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен ще са облагодетелствани в служебен и финансов план. Те ще успяват да изпъкват пред колеги и висшестоящи, ясно демонстрирайки уникалността и възможностите си.

За въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци периодът е подходящ за въвеждане в ред на семейните и къщни дела, изясняване на финансови въпроси и творчески занимания.