На 10.12. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Козирог и ще преминава през него до 03.01.

Козирогът е най-строгият, старателен и отговорен знак от зодиака. Енергията му не дава нищо даром, но за сметка на това ни осигурява стабилна структура, с която да градим здрава основа. Колкото повече се стараем да поддържаме отношенията си и колкото по-склонни сме да отдадем времето и вниманието ни на другия, толкова по-здрави връзки ще изградим и по-удовлетворени ще се чувстваме в последствие.

Престоят на планетата тук ще ни предразположи да поемем нови отговорности във връзките си и да ги задълбочим. При всички случаи ще полагаме повече старание от обикновено и на моменти не е изключено да имаме чувството, че не сме достатъчно оценени и разбрани от любимия човек.

Заради сериозността на знака, периодът няма да действа предразполагащо на свободните от нас да започват краткотрайни авантюри и увлечения, ами са по-скоро ще ни кара да търсим сериозни връзки с потенциал за развитие.

Хората, които е по-вероятно да ни привличат ще бъдат сдържани, дори леко студени и авторитарни. Не са изключени също така любовни трепети към хора с голяма възрастова разлика, към много по-млади или по-възрастни индивиди.

Най-добър в любовен план ще бъде периодът за земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Тези от тях, които имат връзка, ще я задълбочават, докато тези, които са свободни ще имат шанса да срещнат човек, с когото сериозно да се обвържат.

Огнените знаци Стрелец, Овен и Лъв ще доказват любовта и интереса си към другия с материални неща. Много е вероятно доста да се изхвърлят и да съкратят преждевременно бюджета си. Поради тази причина е важно да са внимателни.

Водните знаци Скорпион, Рак и Риби ще печелят сърцата на хората от противоположния пол с чар и всеотдайност, но е важно да са внимателни с обещанията, които дават, за да не съжаляват в последствие.

Въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни не е изключено да възобновят стара връзка и да преоткрият отдавнашна тръпка, с която имат недоиживяни моменти.