На 25.12. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Козирог и ще преминава през него до 18.01. 

Козирогът е най-строгият, старателен и отговорен знак от зодиака. Енергията му не дава нищо даром, но за сметка на това ни позволява на стабилна структура, да градим здрава основа. Колкото повече се стараем да поддържаме отношенията си и колкото по-склонни сме да отдадем времето и вниманието ни на другия, толкова по-здрави връзки ще изградим и по-удовлетворени ще се чувстваме в последствие.

Престоят на планетата тук ще ни предразположи да поемем нови отговорности във връзките си и да ги задълбочим. При всички случаи ще полагаме повече старание от обикновено и на моменти не е изключено да имаме чувството, че не сме достатъчно оценени и разбрани от любимия човек.

Заради сериозността на знака, периодът няма да действа предразполагащо на свободните от нас да започват краткотрайни авантюри и увлечения, ами са по-скоро ще ни кара да търсим сериозни връзки с потенциал за развитие.

Хората, които е по-вероятно да ни привличат ще бъдат сдържани, дори леко студени и авторитарни. Не са изключени също така любовни трепети към хора с голяма възрастова разлика, към много по-млади или по-възрастни индивиди.

Най-добър в любовен план ще бъде периодът за земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Тези от тях, които имат връзка, ще я задълбочават, докато тези, които са свободни ще имат шанса да срещнат човек, с когото сериозно да се обвържат.

Огнените знаци Стрелец, Овен и Лъв ще доказват любовта и интереса си към другия с материални неща. Много е вероятно доста да се изхвърлят и да съкратят преждевременно бюджета си. Поради тази причина е важно да са внимателни.

Водните знаци Скорпион, Рак и Риби ще печелят сърцата на хората от противоположния пол с чар и всеотдайност, но е важно да са внимателни с обещанията, които дават, за да не съжаляват в последствие.

Въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни не е изключено да възобновят стара връзка и да преоткрият отдавнашна тръпка, с която имат недоиживяни моменти.