На 26 август Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Лъв и ще остане там до 20 септември.

Венера много добре разгръща потенциала си в най-флиртаджийския, авантюристичен и ориентиран към блясъка и забавленията знак от зодиака.
Периодът е много подходящ за задълбочаване на вече съществуващи партньорствата, подаръци и любовни обяснения към половинката, обръщане внимание на децата в семейството, както и зачеване на дете.

За свободните от нас тези седмици са идеални за срещане на подходяща половинка и набелязването ѝ. При всички случаи ще срещаме интересни хора, с които да флиртуваме и да се забавляваме и голяма част от нас ще се насладят на романтични трепети и страсти.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да се втурнат да излизат и да се забавляват, други ще се отдадат на любимо хоби или спорт, а трети може да решат да опитат късмета си на хазартни игри или залагания.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Лъв на огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще постигат намисленото с лекота и финес. И личните им и професионалните им партньорства се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион е възможно да успеят да закрепят бюджета си през периода. По всяка вероятност ще получат забавени плащания или възнаграждения.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци може да очакват изненадващи обаждания, съобщения или доставки. Те ще са изключително комуникативни и общителни и ще знаят как да се харесат на заобикалящите.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог не е изключено да имат възможност за тайна любовна авантюра. Важно е да са внимателни и да не действат прибързано, за да не наранят хора, на които държат.