На 07 март Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Овен и ще остане там до 31 март.

Овенът е най-настъпателният и пробивен знак от зодиака, поради тази причина през периода ще сме склонни към откровеност и искреност към заобикалящите и благодарение на това бихме могли да изгладим отношенията ни, както в личните, така и в професионалните ни партньорства.

От друга страна тези близо четири седмици са идеални за срещане на подходяща половинка и набелязването й. Няма да ни липсват възможности за романтични преживявания. Ще срещаме интересни хора, с които да флиртуваме и да се забавляваме.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да се втурнат да пътуват или спортуват. Не е изключено да се отдадем на авантюристични преживявания и нестандартни развлечения.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Овен на огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успяват да постигат намисленото с лекота и финес. И личните им и професионалните им партньорства се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат.

Водните знаци Скорпион, Рак и Риби ще се втурнат да доказват любовта и интереса си към другия с материални неща. Много е вероятно доста да се изхвърлят и да съкратят преждевременно бюджета си. Поради тази причина е важно да са внимателни и да наблегнат на други способи.

Земните знаци Телец, Козирог и Дева ще са доста отнесени и по всяка вероятност ще витаят в облаците. При всички случаи ще са на романтична вълна и няма много да им се занимава с практичната страна на живота.

Въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни ще общуват активно с другите. Тези, които по една или друга причина са разделени от любимите за тях хора, ще търсят контакти с тях по телефона или чрез други средства за комуникация. Много е вероятно също така да се отдадат на кратки пътувания.