На 13.03. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Риби и ще остане там до 05.04.

Знакът Риби е най-отнесеният, идеалистичен и състрадателен знак от зодиака и Венера много добре разгръща потенциала си в него. Поради тази причина от една страна периодът е много подходящ за влюбване и стартирана на връзка, от друга е идеален заетите от нас да изгладят отношенията си в партньорствата. При всички случаи ще сме по-склонни да виждаме голямата картина и смисъла на нещата, без да обръщаме прекалено внимание на подробностите и да заливаме другите със забележки и критицизъм.

Няма да ни липсват възможности за романтични преживявания. Ще срещаме интересни хора, с които да пофлиртуваме и да се позабавляваме. Важно е обаче да имаме предвид факта, че ще сме склонни да идеализираме другия и да не го преценяваме много правилно. Поради тази причина е важно да не избързваме и да не се втурваме през глава при първия порив на плътта.
Заради състрадателността на знака Риби е добре да имаме предвид, че ще сме по-склонни от обикновено да се жертваме за любовта си и да помагаме на любим човек. Поради тази причина не са изключени флиртове с хора, които по един или друг начин са в нужда или имат някакъв проблем, който ние да се втурнем да оправяме.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да се втурнат да се занимават с творчество или различни изкуства през периода. Други ще се отдадат на спа процедури, водни спортове, йога, занимания с психология или медицина.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Риби на водните знаци Риби, Скорпион и Рак. Те много лесно ще успяват да се ориентират в ситуациите, в които попадат и ще постигат намисленото с лекота и финес. И личните им и професионалните им партньорства се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще витаят в облаците, мечтаейки за любим човек.