От 04.01. до 03.02 Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, ще преминава през знака Риби, най-идеалистичният, състрадателен и отнесен знак от зодиака.

Много вероятно е през периода да сме силно романтични и склонни да се раздаваме за любимия човек. Ще търсим дълбочина и сливане в отношенията ни с партньора. При заетите от нас периодът е идеален за изясняване на конфликти и намиране на компромис, който да е изгоден и за двете страни.

За свободните от нас престоят на планетата на любовта в Риби е много подходящ за влюбване и стартирана на връзка. В ежедневието си те ще се натъкват на интересни хора, с които да се закачат и от които да получат предложения за съвместни начинания. Добре е да имат предвид факта, че е възможно да идеализират другия и да не го преценяват много правилно. Поради тази причина е важно да не избързват с обещанията, които дават и ангажиментите, които поемат. Също така не са изключени флиртове с хора, които по един или друг начин са в нужда или имат някакъв проблем, който те да се втурнат да оправят, зарязвайки собствените си отговорности.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да се втурнат да се занимават с благотворителност, спа процедури, йога, водни спортове или творчество през периода. Други ще се отдадат на занимания с психология или медицина.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Риби на водните знаци Риби, Скорпион и Рак, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те успешно ще разгръщат и задълбочават връзките си, достигайки нови нива на близост с любимия човек.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще витаят в облаците, мечтаейки за любим човек.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева ще са изключително комуникативни и общителни и ще се натъкнат на интересни и силно изкушаващи ги обекти, с които ще имат шанса да изградят отношения.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще обменят идеи със заобикалящите и по всяка вероятност ще намерят начин да разгърнат потенциала си и да изпъкнат по най-добрия за тях начин пред правилните за тях хора.