На 20.12. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Водолей, най-независимият и непредвидим знак от зодиака и ще остане там до 13.01.

Възможно е през периода да търсим интелектуална стимулация в любовните взаимоотношения. Ще сме флиртаджийски настроени и ще срещаме хора, с които е възможно да изградим дългосрочни взаимоотношения. Заетите от нас е важно да са много внимателни, защото не е изключен внезапен порив за свобода и въздух във връзката, който може да доведе до започване на нови отношения, които в крайна сметка биха могли да се окажат неподходящи.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да се втурнат да се занимават с нови технологии, телевизия, политика, социални каузи или дейности.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Водолей на въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и на хората с лични планети или Асценднет в тези знаци. Плановете им се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби се очаква да се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще витаят в облаците, мечтаейки за любим човек.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.