Като много други деца Малъри Суонсън мечтае да спечели златен олимпийски медал. В събота звездата на женския национален отбор на САЩ стана един от малкото спортисти, които действително сбъдват тази детска мечта. Суонсън вкара единствения гол в мача за златните медали, когато USWNT се пребори за победа с 1:0 над Бразилия в Париж.

Попадението сложи край на един отличен турнир за 26-годишната състезателка, която поведе отбора с четири гола във Франция, като показа завръщане за вековете, след като пропусна Световното първенство през 2023 г. с контузия на коляното.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mallory Pugh Swanson (@malpugh)


Голът сбъдна и една нейна мечта, която тя формулира в годишника си от шести клас. Суонсън, с бащина фамилия Пю, публикува снимката си от годишника в Instagram преди няколко години с надпис: „Просто едно момиче с мечта“.

Освен че обявява, че любимият ѝ спомен от шести клас е обучението на открито, младото момиче пише още: „Искам да бъда в отбора по футбол на САЩ и да спечеля златен медал.“

Приблизително 14 години по-късно Суонсън постига тази цел.

Тя ще добави златния медал към титлата си от Световната купа от 2019 г., като продължава да създава живот и кариера, която дори нейното младо аз едва ли би си представила.