Зодиакалният знак Дева се асоциира, и правилно, с непорочност, чистота и служба на обществото. Началникът от тази зодия може да ви даде хляб в ръцете, но може и да ви отритне. Но ако имате нужда от него в момент на криза, за решаване на наистина големи проблеми, независимо дали служебни или лични, той ще ви помогне по всякакъв начин. Но, уви, също така е вярно, че той често преувеличава значението на дреболии.

Избягвайте драматичните жестове, високопарния стил, превзетия външен вид, ако вашият началник е Дева. Този началник обича да ви разглежда под микроскоп, да се вглежда във вас, да ви пришпорва и ръчка, да ви преценява с критична взискателност. Всъщност не е чак толкова ужасно, колкото звучи. Никой не е абсолютно последователен в поведението си и статичен като Полярната звезда! Такива неща съществуват само във въображението на астролозите.

Някои началници Дева цепят косъма на две, но те са също честни и почтени. За тях професионалните качества означават повече, отколкото кръвните връзки, външния натиск, ласкателството и демонстрациите.

Ако се обличате семпло, но с вкус, избягвате всичко прекалено, работите тихо и експедитивно, бързото издигане в кариерата ви е сигурно.

Ще започнете да харесвате началника си Дева бавно, но сигурно. Той няма да ви очарова и да се радва на безусловната ви лоялност. Но в течение на годините ще спечели уважението ви с точната си преценка, практичността си, традиционните си ценности за морален дълг към обществото и методичния начин, по който ръководи организацията.

Бъдете с него поне една година. Ако след това го намирате за досаден и превзет, алчен и непостоянен, напуснете го културно, но решително. Той ще го оцени. Може би стажантите и тези, които могат да понасят критика, са идеалните служители за началника Дева.

Благонадеждността е отличителният белег на началника от тази зодия и на неговата компания, а това не е малко.