Стотици от читателите на Dama.bg взеха участие и дадоха своите отговори. Жури избра най-оригиналните и нестандартни отговори, които ще спечелят награда.

Ето и кои са победителите:

Тайни съставки при приготвянето на палачинки:

Добрияна Скленарова печели комплект от 6 бр. десертни вилици Делимано

"Използвам кокосово масло за приготвянето им. Хем е по-здравословно, хем има лек кокосов аромат. Е, понякога се изкушавам и директно да си добавя кокосови стърготини в пълнежа на сладките палачинки."

Без какво не може една порция палачинки:

Цвета Германова-Христова печели кухненска престилка Делимано

"Не може без:
- красива чиния,в която да бъде поднесена
- най-вкусната плънка (за мен сладко от ягоди или череши)
- без човек за когото да приготвите порцията, защото без капка любов да бъде най-вкусната е невъзможно"

Дафинка Йоргова печели кухненска престилка Делимано

"Първо не може без любов да ги направиш.
Второ не може без плънка да ги навиеш.
Трето не може без приятели да ги похапнеш."

Катрин Попова печели кухненска престилка Делимано

"Кравата издуй рано сутринта,
От кокошките вземи златни яйчица.
Чаша мляко в купа ти служи,
Едно яйчице към него добави.

Бъркай бъркай здраво ти,
Пък едно прахче ванилия сложи.
Чаша брашно вземи,
внимателно към всичко я смеси.

Тигана да се грее го сложи,
С малко оливце го намажи
Стане ли сместа като боза да тече,
гребни с черпака и сложи да се пече.

Айде че съм вече гладен,
сладки или солени,
вървят сутрин обед вечер през нощта,
сладко си хапни, глада пропущи."

Нестандартна рецепта за палачинки:

Марияна Георгиева печели кулинарна книга „В кухнята с Камелия Воче“

"Палачинка с череши

1ч.ч. прясно мляко, 250-300 г брашно, 2 яйца, щипка сол, 750г череши, захар, мазнина

От млякото, солта, яйцата, брашното се разбърква смес за палачинки. Половината от нея се сипва в намаслена тава, върху тях се изсипват изчистените от костилките череши, посипват се със захар, а отгоре се сипва втората част от сместа. Пече се 40 минути на средна температура, нарязва се на парчета и се сервират, посипани със захар."

Владимир Станев печели кулинарна книга „В кухнята с Камелия Воче“

"Диетични палачинки.

Диетичните палачинки са едно разумно решение за здравословно хранене. Те се както вкусни, така и полезни.

12 бр. яйца/ 2350 гр. кисело мляко / 31 ч.л. сода бикарбонат / 440 гр. трици"

Галина Фотева печели кулинарна книга „В кухнята с Камелия Воче“

"Моята любима рецепта,която преди време открих и не спирам да ги приготвям - ПАЛАЧИНКИ ОТ ТИКВИЧКИ

Продукти: 3 яйца, 5 с. л. олио, 300 мл. прясно мляко, тиквички около 250 гр., сол, черен пипер, копър, пресен чесън, 1 ч. ч. брашно / количеството зависи от големината на яйцата и колко воднисти са тиквичките, следете каква ще ви е консистенцията на тестото, трябва да не е прекалено гъсто, за да се разлива лесно/. За плънката може да се използва топено сирене или шунка. Настъргва се тиквичката на едро ренде, после се нарязва копъра и чесъна на ситно, добавят се разбитите яйца, мляко, брашно и олио. Сол и черен пипер на вкус. Слагаме малко олио в тиган за палачинки и загряваме! Слагаме около един черпак от сместа, зависи пак от тигана и обръщаме от двете страни. Върху съда, в който са палачинките, слагам капак, за да омекнат! И слагаме каквато искаме плънка върху всяка една палачинка.

Лесни и много вкусни!"

Честито на всички спечелили! Екипът ни ще се свърже с всеки от вас, за да уточни начинът, по който ще получите наградите си. Благодарим ви за участието.