Ето го и поредния абсурд от заобикалящия ни свят, който крещи „Тя е на 11, трябва да се омъжи!”. Става дума за злощастната съдба на Нада, момиче от Йемен, чиито родители не и позволяват да изживее най-хубавите години от детството си.

Майката и бащата на Нада, решават да я омъжат за доста по-възрастен мъж, въпреки крехката й възраст. Отчаяно, момичето се обръща към интернет, където разказва историята си и споделя мислите и чувствата си, които в нейния дом никой не зачита.

Във видеото, 11-годишното момиче отправя упреци към родителите си, като им задава един обикновен въпрос: „Няма да имам живот, нито образование. Не изпитвате ли поне капчица състрадание?”. Явно не, щом заради постъпката им, Нада е принудена да избяга от вкъщи. В момента тя се намира при чичо си, който единствен я подкрепя и е против този брак. Той смята това за престъпление срещу Исляма.

Въпросът е от много сериозно естество, тъй като в Йемен е нещо нормално малолетни момичета да бъдат омъжвани още на тази възраст. Заради това и малко хора са против тази „традиция”. Преди 4 години е направен опит за въвеждане на закон, забраняващ женитбата на малолетни момичета. За жалост той не е бил успешен.

Много момичета в тази държава имат съдба, сходна с тази на Нада. Това, което я отличава е, че момичето изразява мнението си в глобалната мрежа, благодарение на което историята й стигна до милиони хора. Само за 3 дни нейното видео събра повече от 7 милиона посещения. А ето го и него: