Фокусите запленяват и малки, и големи, но само малцина могат да изпълняват най-сложните и най-впечатляващи трикове. Тези номера се базират на изключителна бързина и ловкост , а за да разкриете тайната им трябва да сте много наблюдателни. Но дори и да знаете тайната, това не прави фокусите по-малко впечатлавящи!

Ето как се правят 9 от най-популярните или интересни фокуси:

1. Фокусът с гълъбите на Дарси Оук

Дарси Оук е фокусник, който се появи в „Британия търси талант“ и смая публиката с фокуса си с гълъбите, които се появяват сякаш от нищото. Вижте фокуса в този клип:

Истината е, че гълъбите са скрити в джобовете и в ръкавите му. Когато перцето се запалва, Оук използва малката експлозия, за да прикрие изваждането на гълъба от ръкава си. Асистентката му накрая не се появява от нищото, тя през цялото време стои в задната част на кафеза, а клетката се свива рязко с натискането на един бутон. Гълъбите са притиснати, но живи. Някога гълъбите са умирали при този номер, но Оук успокоява, че всички птици са добре.

2. Картата, която излиза сама

При този номер фокусникът моли някой от публиката да си избере карта и да я погледне. След това фокусникът връща картата в тестето и с малко магия я кара да излезе сама от тестето.

Имам много начини да направите този трик, но най-важното е да сложите картата отгоре. Можете да я прегънете леко, за да я изтикате с длан. Можете да поставите ръката си така, че никой да не забележи как бутате картата с пръст. Или можете да я приберете в кутийката на тестето, да изрежете дупка в кутийката и с един пръст да побутнете картата нагоре. Точно така е направил и този фокусник:

3. Кенче върху карта

При този трик илюзионистът кара едно кенче да застане върху изправена карта, което изглежда направо невъзможно. Това всъщност е един от най-лесните трикове, които можете да направите. Важното е публиката да не може да разгледа картата от всички страни.

Всъщност на гърба на картата е залепена втора карта и от друг ъгъл ще видите, че формата на картата е Т-образна.

Вижте как става в това видео:

4. Телефонът в бутилка

При този номер, който обикновено се изпълнява на улицата, фокусникът успява да вкара нечий телефон в на пръв поглед напълно нормална и цяла пластмасова бутилка.

Най-популярният начин за направата на този номер е фокусникът да среже бутилката, независимо дали предварително, или на момента с помощта на малко острие. Ако номерът е със стъклена бутилка и сте го видели онлайн, участниците са платени актьори и един от хората зад фокусника му подава втора бутилка, в която вече има телефон.

Ето как става номера с пластмасовата бутилка:

5. Извиването на телефона

Известният фокусник Динамо има номер, при който успява да завърти половината от екрана на телефона.

Всъщност номерът е много лесен. Динамо моли за точно определена марка телефон и предварително се е подготвил с наполовина срязан капак за този телефон. Когато получава телефона, той ловко слага половината капак върху екрана и телефонът изглежда наполовина завъртян, но не е.

Вижте номера в това видео:

6. Лимоновият трик на Джейми Рейвън

Още един фокусник ни впечатли в „Британия търси талант“ и това е Джейми Рейвън. Във фокуса той моли Алиша, която е част от журито, да надпише една банкнота и после банкнотата изчезва, за да се появи накрая в средата на един неразрязан лимон.

Вижте интересния номер в този клип:

А как се прави? Джейми бързо разменя банкнотата с листче хартия, което предварително е държал в ръка. След това взима торбичката от Алиша и много бързо напъхва банкнотата през едната страна на лимона, в която има дупка.

7. Превръщането на вода в лед за секунди

Фокусникът сипва малко вода в една чаша и секунди след това тя се е превърнала в кубче лед.

Този фокус също е лесен за изпълнение. В чашата вече има кубче лед и гъба с цвета на чашата. Гъбата абсорбира водата и затова не капва нито капка, когато фокусникът обърне чашата.

Вижте как се прави тук:

8. Преминаването през стена

При този трик фокусникът винаги е скрит зад специални паравани така, че да виждаме само сянката му.

Фокусът може да се изпълни чрез отвор в пода, при което фокусникът минава под стената, или може да се скрие в самия параван както е показано в това видео:

9. Разрязването на две

При този номер илюзионистът разрязва своята асистентка на две или пък се разрязва сам. Това е един от любимите номера на Дейвид Копърфийлд.

Всъщност номерът се прави с две много гъвкави асистентки. Едната застава в единия край на сандъка, който ще бъде разрязан, и от нея се виждат само краката, втората пък стои в другата половина и ѝ се вижда само главата.

В случая на Дейвид Копърфийлд неговото тяло е свито в сандъка, а краката са на негов асистент.

Вижте как изпълнява номера в това видео: