Фитнесът държи първенството, когато говорим за изневяра.

Фитнесът не е просто място за спортуване, разпускане и моделиране на тялото. Залата може да се окаже идеалното място за нови запознанства, авантюри, а защо не и за нещо повече. Мъжете често бъркат адреналина от тренировката с привличането към някоя жена и така по-лесно скъсяват дистанцията, уж за да помогнат с някой уред. Запознанствата в залата се случват от само себе си покрай тренировките. А и нали там е мястото мъжете да покажат колко са напреднали с бицепсите и трицепсите. Кой ще им възхити на плочките на корема, ако не някоя фенка в залата.

Фитнесът е идеалният повод да се измъкнете от половинката, без да се налага да давате обяснения. Никой няма да ви обвини, че се грижите за тялото и здравето си. И всеки ден да разпускате в залата, половинката ви няма да заподозре, че там правите и много повече.

Инструкторите по фитнес често са истински Донжуановци. За тях е нещо нормално да флиртуват с клиентките си и често така се сдобиват с цял фен клуб. В някои модерни центрове за спорт има и стаи за масажи, където може да се усамотите. 

Дамите от своя страна се чувстват по-смели и привлекателни във фитнеса. Вниманието от страна на мъжете може само да повдигне самочувствието им и в това няма нищо лошо. Флиртът подмладява, така че всички закачки са позволени.