Течна пица - невероятно вкусна вариация на любимата храна за мързеливци!
Ако сте сред върлите феновете на пицата, тази рецепта ще предизвика вашето изумление. Идеята е наистина необичайна, но резултатът си заслужава!

Тази рецепта ще се хареса на всички, които обичат да експериментират. Също така е полезна в случаите, когато изведнъж много ви се прияде пица или внезапно ви дойдат гости, а тестото става прекалено бавно и нямате време. Всичко е много просто! Направете супа-пица и сервирайте с крутони или хлебчета. Отличен вкус на пица и минимум усилия.

Съставки:

1 глава лук;
чесън;
моркови;
бекон;
1 супена лъжица доматено пюре;
1 супена лъжица брашно;
пилешки бульон;
пресни или консервирани домати (белени);
сметана;
сирене (моцарела или др.);
подправки.

Начин на приготвяне:

1. Задушете нарязания на ситно лук, чесъна, морковите и бекона - на кубчета. Добавете в тигана лъжица доматено пюре и брашно, разбъркайте и гответе още няколко минути.

2. Изсипете съдържанието на тигана в тенджера. Прибавете около 400 мл пилешки бульон, подправки, пюре от домати или цели (обелени). Налейте малко сметана и разбъркайте добре.

3. Изсипете получената смес в гювечета за печене. Поръсете със сирене. Можете да сложите няколко резена пеперони или да добавите други съставки по желание. Поставете във фурната и печете, докато сиренето се разтопи (около 10-15 минути).

Сервирайте супата-пица топла, с крутони или с хлебчета.

Това видео ще ви помогне да подготвите всичко бързо и лесно! Бон апети!