Кой е най-лесният, бърз и евтин начин да се пренесете във Франция? За кратко време можете да приготвите рецепти, които ще ви пренесат в красивата страна със знаменити кулинарни предложения.

Екипът на Дама.бг днес е на въглехидратна вълна и ви показваме рецепта за хрупкав френски хляб, който можете да приготвите без каквито и да било специални продукти или умения.

Продукти:

• 2 чаши топла вода
• 1 с.л. мая
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. сол
• 5 – 5 ½ чаши брашно

Начин на приготвяне:

Разтворете маята и маята в голяма купа с топла вода. На маята са необходими около 10 минути, за да шупне.

Добавете олио, сол и 3 чаши брашно. Размесете сместа за около 2 минути.

Прибавете още 2 чаши брашно, за да стане тестото по-твърдо. Размесете тестото, докато стане еластично и меко (около 10 минути).

Сложете тестото в купа, покрийте съда и изчакайте, докато тестото се надигне.

Разделете готовото тесто на две и оформете двете продълговати части, наподобяващи франзела.

Поставете двете парчета на намазнена тава или върху хартия за печене.

Направете малки разрези по диагонал.

Печете на 200 градуса за около 30 минути.

Ако сте почитатели на наистина хрупкавата коричка, можете да напръскате хляба с вода, докато се пече във фурната.

Voilà! Френското изкушение под формата на хрупкав хляб е готов за консумация. Bon appétit!