Обичаме да приготвяме вкусотии у дома, а и сме сигурни, че днешното вкусно предложение ще допадне на цялото семейство. Ето и как да зарадвате любимите си хора.
Необходими продукти:
• 450 гр. крехко смляно пиле
• 1 чаша галета
• 1 голямо яйце
• 1/2 чаша настърган пармезан
• 1/4 чаша мляко
• 450 гр. макарони
• 680 гр. сос маринара
• 2 чаши настъргана моцарела
• 1 ч.л. италианска подправка
Начин на приготвяне:
Кипнете голяма тенджера с вода и добавете макароните. Гответе за 1 минута по-малко от упътванията на пакета.
Загрейте фурната до 450 градуса.
Докато макароните се готвят, пригответе кюфтенцата. Добавете всички съставки в голяма купа и използвайте ръцете си, за да ги смесите добре. Оформете на малки топки, с диаметър около 2.5 см и ги поставете върху хартия за печене.
Печете 10 минути или докато вече не са розови. Извадете от фурната и намалете температурата ѝ до 350 градуса.
Добавете соса за макароните в голяма купа и го разбъркайте в сварената паста и кюфтенца. Разбъркайте леко, за да може сосът да покрие всичко.
Разстелете половината от макароните и кюфтенцата в тавичка с размери 9х13. Отгоре поставете половината от моцарелата. Повторете слоевете. Поръсете с италианска подправка.
Печете за 20 минути или докато сиренето се разтопи. Сервирайте веднага.
Бон апети!