Днес ще си приготвим супер вкусна и много лесна паста с пресни аспержи и пилешко. Вижте как!
Необходими продукти:
- 450 грама пене
- 5 с. л. зехтин
- 2 бр. обезкостени пилешки гърди, нарязани на кубчета
- сол и черен пипер на вкус
- чесън на прах на вкус
- 1/2 чаша пилешки бульон
- 1 връзка аспержи, подрязани и нарязани по диагонал
- 1 скилидка ситно нарязан чесън
- 1/4 чаша пармезан
Начина на приготвяне:
Първо в подходяща тенджера с подсолена вода сварете пенето до ал денте за около 8 до 10 минути. Изцедете и оставете настрана.
След това загрейте зехтина в тиган на средно висока температура. Добавете пилето и овкусете със солта, черния пипер и чесъна на прах. Гответе, докато пилето придобие кафяв загар или за около 5 минути. Извадете го и го поставете върху хартия.
Добавете бульона, аспержите, чесъна, солта и пипера в тигана и задушете, докато аспержите омекнат (около 5 до 10 минути). Върнете пилето, добавете сместа към пенето и разбъркайте добре. След 5 минути добавете още малко зехтин, разбъркайте отново и поръсете с пармезан преди да поднесете.
Вкусно, нали?