В хороскопа на Овена за август 2024 г. има положителна нагласа. Може би периодът ще бъде пренаситен със събития, но най-вече те ще бъдат със знак плюс. Нови запознанства, ръст на доходите, луксозни почивки - има много поводи за радост. Благодарение на влиянието на Слънцето в Лъв жизненият потенциал ще бъде в най-добрата си форма. Чувствайки прилив на ентусиазъм, Овните ще могат да намерят нови начини за постигане на целите. Кариерните успехи няма да ви оставят да чакате, а отношенията с колегите ще се променят към по-добро. Моментът на истината ще бъде Пълнолунието в Овен през август, което ще разкрие слабите страни. Овен, който е надценил силите си, може да забележи промени в здравословното си състояние. Трябва да се погрижите за здравето си, като избягвате всякакви претоварвания.
Последният летен месец традиционно за Овните акцентира върху любовните въпроси, както и ежедневието – поради транзита на Слънцето и ретро Меркурий ще трябва да преосмислите и прецените много от гледна точка на собственото си удоволствие. Работата е там, че Новолунието на 4 август е датата на ретрограден Меркурий, което означава, че може да имате нова връзка или бизнес проект, но с човек, с когото вече сте общували, кореспондирали или работили. Например, има вероятност служебният роман и онлайн комуникацията с някой, който някога ви е запалил, да се възобнови.
Усещането за застой в началото на август може да бъде измамно: животът се движи напред и набира скорост. Вероятно това са временни трудности, скоро ситуацията ще се нормализира. Според хороскопа на Овена няма причина за паника, но има някои трудности с процеса на преминаване на ново ниво. Трябва да мислим по-прогресивно, да не се страхуваме да променим радикално обичайния си начин на живот. Под влиянието на Венера в Дева може да се развие усещане за неустойчивост на случващото се. За родения лидер и боец Овен несигурността е непоносима и дори фатална. За да не се занимавате със самокритика, трябва да трансформирате енергията на преживяванията в нещо конкретно. Кратко пътуване ще ви помогне да разтърсите нещата и да погледнете на тях по нов начин.
Що се отнася до личните въпроси, около 4 август можете да получите успешна помощ - Юпитер в съвпад с Марс в трети дом може да донесе съвет от човек от чужбина, учител или просто успешно запознанство. За много Овни ситуацията на Новолуние може да донесе пътуване с цел почивка или парти в компания, която някога е била в живота ви.

На 7-8 август съвпадът на Венера и Меркурий може да донесе важен работен контакт от жена. Очаквайте обаждане или пристигането на човек, който ще ви предложи нещо интересно и финансово изгодно през септември. Важни точки на напрежение, свързани с отношенията, ще бъде периодът от 9 до 10 август, когато ще бъдете принудени да влезете в конфликт или буквално да се „потопите“ в реалностите на вашия съюз. В работата може да излязат клюки, а в брака е възможен период на изпитания - чрез изневяра, флирт или ревност на партньора.

Съвпад на Марс и Юпитер за Овен

Средата на месеца ще ви даде възможност да започнете да живеете по нов начин. Ако всичко се обърка, пречките са навсякъде, това е ясен сигнал за действие. Необходимо е да се отървете от остарелите шаблони и негативните нагласи. Всяка упорита работа по време на Меркурий в Дева дава отлични резултати, можете да започнете нови проекти и да проведете важни срещи. Овните обаче трябва да обърнат внимание на факта, че този съвет се отнася и за здравето. Въпреки че преди не е било възможно да се придържате към добри навици, време е да настроите тялото си да работи правилно.

На 13-17 август ще се случи ключовото събитие за месеца за всички зодиакални знаци - съвпадът на Марс и Юпитер в Близнаци, което за Овните ще донесе напредък в комуникацията, вероятно е пътуване, командировка или разширяване на уменията. Може да срещнете човек, който ще повлияе на хода на събитията в живота ви. Това може да се случи по време на пътуване, обучение или майсторски клас.
Tова събитие ще повлияе значително и на септември, тъй като в крайна сметка може да означава някакъв документален съдебен спор, който ще започне през есента. Може да е свързано с решението ви да се преместите на друго място, да си купите кола или да получите важен сертификат. Всичко зависи от целите, които сте си поставили, за да подобрите живота си (например, може да е като получаване на шофьорска книжка).

Краят на август ще сложи край на семейните конфликти: любовта е най-важното нещо. В края на лятото ще стане ясно, че едно романтично пътуване е печеливш начин да върнете страстта в една връзка. Хороскопът за август за Овен препоръчва почивка за двама. По-добре е да отидете на почивка, където можете да се усамотите: без роднини, джаджи и служебни документи. В трудни моменти на помощ ще дойде Марс в Близнаци, при който животът се възприема като игра. Незнайно защо, Овенът ще превърне скучната рутина в почивка, придавайки ѝ привлекателен вид. Скучните тренировки могат да бъдат заменени със зумба: танцовият фитнес е чудесен начин за изхвърляне на стреса, а подобни натоварвания са много полезни за фигурата.

Месецът завършва с мощно Пълнолуние във Водолей, което се случва във вашия сектор от приятели и лични амбиции. Нещо ще ви бъде разкрито и тази истина или информация може значително да „удари“ вашето самочувствие.
Също така Пълнолунието винаги дава резултат, когато ситуацията изисква вашата визия без разкрасяване, като под светлината на прожектор. И във вашия случай ще трябва трезво да прецените плановете си за бъдещето, ще разберете накъде да продължите. Например, поради пари и финансови задължения, вие ясно ще видите перспективите си за следващите няколко години. Плутон, активен от 18 август до 20 август, може значително да промени вашата среда. Но той е и вашият втори владетел и отчасти вие сте този, който създава нещо ново за себе си във вашата среда - можете да се сбогувате със стари приятели, защото научавате нещо, което ще ви повлияе силно.