Марс, който се движи назад в ретроградно движение през последните два месеца и половина, най-накрая ще стане директен на 12 януари 2023 г. Всичко започна на 10 август миналата година, когато Марс се премести в Телец. На 16 октомври червената планета се премести в знака Близнаци, но на 30 октомври премина в ретроградно движение и на 13 ноември се върна обратно в Телец. Сега тя отново става директна в земната зодия и ето какво да очакваме през следващите 2 месеца.

Какво означава Марс в живота ни?

Марс е огънят, който ражда тялото ни. Той символизира нашата физика и жизненост. Освен това той контролира агресивната енергия около нас. Ако е насочен правилно, Марс дава висока мотивация и амбиция, но ако енергията му не е използвана по подходящ начин в живота ни, тя води до гняв и конфликти. Марс означава и земя, затова той владее индустрията на недвижимите имоти, както и инженерството и отбраната.

Как "директният" Марс ще повлияе на различните зодии?

Сега, когато Марс става директен, това ще освободи много от негативната енергия на огнената планета. Тя ще ни накара да осъзнаем грешките си и ще ни помогне да оценим по-добре реакцията на другите. Нека разгледаме как ще се отрази това на различните зодиакални знаци.

Овен

Увереността ви ще се подобри и ще можете да изпълнявате работата си систематично. Ще се научите да контролирате избухливостта си и да я насочвате за постигане на професионалните си цели. Всички продължителни здравословни проблеми вече ще бъдат разрешени.

Телец

Любовният ви живот и взаимоотношенията ви ще се подобрят и всеки нов проблем ще бъде разрешен. Може да сключите ново бизнес партньорство и да разширите начинанието си.

Близнаци

Вероятно ще чуете добри новини в кариерата и финансовата сфера. Всяко висящо предложение или плащане ще бъде освободено и финансовото ви положение ще се подобри.

Рак

Ще постигнете успех във всичко, което планирате да направите. Това е подходящият момент да потърсите промяна на работата си. Финансовото ви положение ще стане по-силно, тъй като заплатата ще се увеличи. Възможно е да има семейна среща, ако някои от членовете се намират в далечна страна.

Лъв

Ако сте инвестирали в земя, то ще можете да се насладите на печалбите от нея. Това е благоприятно време да свършите някаква работа, свързана с дома ви. Можете също така да планирате да си купите нов автомобил. Домашната обстановка ще се подобри и наоколо ще цари щастие.

Дева

Ако сте се сблъсквали с предизвикателства, свързани с документация или с очакване на предложение, сега ще можете да го получите. Предстои ви кратко пътуване, така че го планирайте. Използвайте разследващите си умения, за да разрешите сложни проблеми на работното място.

Везни

Сватбените камбани скоро ще зазвънят за тези, които търсят своя бъдещ партньор. Семейният ви живот ще бъде много по-хармоничен и у дома може да има празненство. Тези, които се занимават с бизнес, ще станат свидетели на безпроблемни парични потоци.

Скорпион

Ще успеете да се преборите с всички текущи препятствия. Започнете нов фитнес режим и се отдайте на енергията. Ще има благоприятни разговори около бъдещата ви роля и позиция в работата, което ще ви развълнува.

Стрелец

Желаещите да учат в чужбина ще открият, че всичко върви гладко и вълнуващо. За някои от вас се очертава дълго пътуване. Това е благоприятно време за планиране на разширяване на семейството. Всички текущи здравословни проблеми, свързани със стомаха, сега ще изчезнат.

Козирог

Ролята ви в живота ще бъде много по-ясна. На работното място ще успеете да овладеете позиция, която така силно сте искали да заемете от дълго време. Атмосферата в дома ще се подобри и ще откриете множество източници на щастие.

Водолей

Всички неясноти, свързани с текущите ви проекти и работната позиция, ще бъдат изчистени и ще можете да видите ясен път на кариерата пред себе си. Шефът ви ще ви повери допълнителни отговорности. Това е добро време да планирате кратко пътуване.

Риби

Всички текущи семейни спорове сега ще бъдат разрешени и членовете на семейството ще бъдат по-щастливи. Можете да планирате да инвестирате в нов спестовен план в дългосрочен план.