По традиция всяка година Google обявява най-търсените личности, събития и термини.

Тази година най-търсена е била играта Pokemon Go, която подлуди целия свят. Данните на Google са както за целия свят, така и за отделни държави. България не е измерена отделно, вероятно защото е малък пазар. 

В повечето европейски държави най-търсени са комбинациите около Европейското първенство по футбол във Франция - Euro 2016, EM 2016, UEFA Euro 2016, Eurocopa 2016, Евро-2016 и т.н. Това е най-търсеното в Русия, Германия, Гърция, Швеция, Швейцария, Австрия, Ирландия, Великобритания.

Втората най-търсена дума е iPhone 7. Пикът е бил в началото на септември, когато Apple представи най-новите си продукти.

На трето място се нарежда Доналд Тръмп, който впечатли целия свят с убедителната си победа на изборите за президент на САЩ.

Топ 10 на търсенията в глобален мащаб:

1. Pokemon Go
2. iPhone 7
3. Доналд Тръмп
4. Принс
5. Powerball
6. Дейвид Боуи
7. „Дедпул“
8. Олимпийски игри
9. Slither.io
10. „Отряд самоубийци“

При филмите най-търсени са базираният на комикс супер геройски филм „Дедпул“ (Deadpool) и продукцията на режисьора и сценарист на филма Дейвид Ейър „Отряд самоубийци“ (Suicide Squad).

Най-търсените музикални изпълнители са покойните Принс и Дейвид Боуи, а американската лотария Powerball също се нарежда сред най-търсените неща във връзка с джакпота $ 1,56 млрд. долара, спечелени в началото на годината. 

По-цялостно усещане за изминалата година, можете да придобиете от видеото, което най-популярната търсачка публикува като равносметка за 2016 г.