Няма да говорим за календарния месец, а за този, който е отразен в матрицата на съдбата. Мария Кузменко предупреждава, че през този период можете да очаквате драматични промени в себе си и не само.

Всеки от нас преживява своя 13-ти месец всяка година през целия си живот. Тук обаче не говорим за календарни месеци, а за лична матрица, която зависи от това в кой месец е роден човек. Следователно, знаейки тази информация, можем с увереност да кажем кога точно човек очаква повратна точка, своя трансформационен период.

В канала си в Ютюб астрологът, таролог и нумеролог Мария Кузменко обяснява, че е важно да сме наясно със съществуването на 13-ия месец, тъй като той носи онези кардинални промени, които ни дават възможност да се развиваме.

Според експерта светът се състои от 22 енергии, имената на които са в съзвучие с главните аркани на Таро. Но през всяка година от живота си преминаваме само през 12 от тях. И те са различни за всеки в зависимост от месеца, в който сте родени.

13-ият код според нумерологията на Таро се нарича „енергията на смъртта“. Но това не бива да ви плаши – смъртта носи трансформация. Това е периодът, в който настъпват най-важните и дълбоки промени в нашата съдба.

Можете да определите своя тринадесети месец, като погледнете зодията си в таблицата:

„13-ият месец е повратна точка, това е един вид крайъгълен камък, когато усещаме и разбираме, че вече нещата няма да са както преди. И дори не говорим за някакви радикални обрати на съдбата, а за вътрешно усещаме, че много неща са се променили”, казва Мария.

Според нея това е чудесен момент да завършите курс на обучение, да смените работата си, да промените прическата си или да излезете от връзка, която отдавна се е изчерпала. Вашият тринадесети месец е добър за преместване на ново място, извършване на някои промени и трансформиране на стила и начина ви на живот. Това е чудесно време да се отървете от лошите навици и зависимости.

„13-ият месец е крайъгълен камък, през който ни е по-лесно да преминем в този момент, отколкото в други периоди. По-лесно ни е да вземем със себе си в новия живот всичко, което сме научили“, казва астрологът.

Обаче животът ви може да е устроен по такъв начин, че на този етап не сте свободни да маневрирате, имате твърде много задължения и отговорности, не можете просто да напуснете скучната си работа, за да потърсите себе си в друга посока. Тогава периодът на 13-тата енергия ще даде усещане за вътрешен бунт и за отдръпване: „Същите усещания са възможни в сектора на взаимоотношенията, ако те наистина са проблемни и избледняват от дълго време.“

13-ият месец е време на пречистване и трансформация на живота ви. Ето защо през този период е благоприятно да направите генерално почистване - било то на дома или почистване на лаптопа или работния ви компютър от ненужни програми.

През този месец плановете могат драстично да се променят поради случайност и външни обстоятелства. И ако това се случи, тогава трябва да му се доверите - така самата съдба се намесва в нашите планове.

„13-тата енергия е една от най-мощните. Следователно това е период, който буквално премахва от нас тези маски, които не са необходими. Това показва, че е време да спрем да играем тази игра, да влизаме в онази роля, от която не се нуждаем. И ако нещо напусне живота ви през 13-ия месец, това означава, че моментът наистина е дошъл. Така че трябва да започнете да вървите по нов път“, обяснява Кузменко.

Тази енергия отговаря и за финансите. Затова очаквайте ситуации, свързани с много пари. Това може да е голяма покупка или решение на проблем с недвижими имоти.