За да се придвижим напред към новото начало, планетата на мъдростта и експанзията, Юпитер, ще поиска от всички нас да осъзнаем възможностите си.

От 9 октомври Юпитер ще мине от 21 градуса в Близнаци до 11 градуса в същия знак, като ще се движи назад чак до 4-ти февруари 2025-та година. Ако имате планети в този сектор в знака Близнаци, тогава ще имате възможност да преосмислите нещо относно тяхното управление. Тъй като Юпитер отговаря за увеличаването на амбициите ни, в ретроградната си фаза ще ни накара да се замислим колко много се нуждаем от реализирането на тези желания и колко по-задълбочена работа трябва да се направи, за да постигнем по-добри резултати.

Ретроградната фаза на всяка планета е нейното най-близко приближаване до Земята, което означава „натиск“ върху една от сферите на живота на всеки човек. В случая на Юпитер в знака Близнаци това е преди всичко задълбочаване в процеса на някакво знание, умение, както и разширяване на контактите ни. Ако сте започнали обучение, нов търговски проект или някакъв вид проект в информационния бизнес между 15 юли и 9 октомври, то от 9 октомври 2024 г. до 4 февруари 2025 г. ще преосмислите това си начинание. Вероятно ще трябва да анализирате направеното досега, да се върнете към минали свои контакти и отношения, които са ще са ви необходими за изпълнение на вашия план.

Ретроградният Юпитер е отличен период за преиздаване на документи, връщане в сферата на образованието и възобновяване на контактите с роднини. Вероятно преди 4 февруари 2025 г. много от нас също ще искат да подобрят някои свои умения, като писане, усвояване на чужд език, шофиране или преподаване.

Кой ще бъде най-засегнат от ретроградния Юпитер?

Тъй като планетата ще се движи назад в знака Близнаци, то, разбира се, именно на Близнаци и Стрелец (неговото противоположно съзвездие) ще им се наложи да се върнат по различни начини в миналото. Например ще се съберат със свой бивш партньор или ще се върнат на старо работно място, или може би ще им се наложи да докажат и усъвършенстват уменията си и да получат някаква диплома, сертификат, или удостоверение. За да преминете този етап по-успешно, трябва да си позволите да преразгледате някои свои цели, които сте си поставили, както и отношения, и да не се притеснявате, че бившите ви партньори могат да се върнат обратно в живота ви. Това е нормално за този астрологичен период.

Ретроградният Юпитер ще бъде не по-малко важен за Девите, тъй като той ще върви назад в сектора на кариерата и статуса, както и на началниците и авторитетите. Това означава, че някой от бившите шефове може да се върнат в живота на представителите на този знак и да им се наложи да преразгледат плановете си в службата. Възможно е да има известно забавяне в кариерното развитие, или някакъв вид застой.