Хороскопът за октомври 2024 г. обещава късмет. Есенният вятър ще донесе промени, като те ще бъдат свързани най-вече с личния живот. Самотните хора ще получат шанс да подредят съдбата си: смяната на работата или местоживеенето ще им донесе нови запознанства. Позицията на Слънцето във Везни изисква работа върху себе си: всичко в човека трябва да бъде хармонично. За да може вътрешното съдържание да съответства на външното, трябва постоянно да се усъвършенствате. Време е да посетите козметик и диетолог. Подобренията ще бъдат видими след Пълнолунието на ловеца през октомври, когато концентрацията на силите достига своя максимум. Това е подходящо време за стартиране на нови проекти, започване на обучение или изпълнение на планове, свързани с развитието на вашия бизнес.
Вторият есенен месец обещава да бъде не по-малко динамичен от септември – Вселената отново създава ярък емоционален фон около Овните. Това ще бъде свързано предимно със семейни и недвижими имоти, както и с връзки, които се простират от миналото. Новолунието и затъмнението на 2 октомври в знака на Везни се случват в сектора на брака и партньорството, което обещава на всеки Овен появата на нова връзка в живота.
Например любовна история или договор, който е подписан на хартия. Затъмнението с новолуние винаги изглежда предвещава началото на нов цикъл, но особеността на това луниране е, че то се случва на възела на миналата карма. Това предполага, че ще изплатите кармични дългове; може би човек, с когото сте били свързани почти в предишно въплъщение, ще влезе в живота ви.
През първите дни на октомври ще трябва да се посрещнат нови предизвикателства, човек трябва да е готов за всякакъв развой на събитията. Ще трябва да се учите бързо и да се адаптирате според обстоятелствата. Хороскопът съветва да се обърнете към опита на по-възрастните си колеги и дори да заимствате най-добрите им практики. При съмнения можете да привлечете треньор, който ще намери начин да укрепи духа. Тъй като Венера в Скорпион дарява с бясна харизма, дори на нерешителния човек ще му пораснат криле зад гърба. Тази вдъхновяваща нагласа ще даде на идеите допълнителен тласък. Намирайки се в състояние на устрем, е по-лесно да вземете решение за експерименти, включително такива, свързани с модата. Може би е време да излезете от обичайния имидж и да го направите по-привлекателен.
Един от акцентите на месеца ще бъде воден тригон между Венера и Марс от 5 до 9 октомври, който ще се отрази положително на взаимоотношенията ви. Вероятно вие и вашият партньор или нов човек ще имате задълбочен, поверителен диалог. Ще съдържа „спасителни“ бележки, например можете да сте заедно с някой човек, защото сега той се нуждае от вашата помощ или трябва да го подкрепите.
От финансова гледна точка средата на месеца ще бъде трудна, но всеки знак има своя собствена степен на трудност. Въпреки благоприятните условия, хората от водната стихия могат да профукат всичките си спестявания. Според общия хороскоп през октомври 2024 г. съществува риск да попаднете на измамници, обещаващи незабавни печалби. Важно е да се разбере, че безплатното сирене е само в капана за мишки. Що се отнася до личния живот, Меркурий в Скорпион ще внесе в него нотка страст и романтика. Плахите влюбени най-накрая ще признаят чувствата си и ще го направят по оригинален и смел начин. Семейните двойки ще се освободят и ще се потопят в света на чувствените удоволствия. Няма нужда да се срамувате от желанията си, ако ги потискате, огънят на любовта постепенно ще угасне.
Но от 13 до 15 октомври се образува тригон между Слънцето и Юпитер във въздушни знаци, което може да донесе вдъхновение от споразумение с бизнес партньор или близък човек. Възможно е дори да сключите сделка, която да започнете да рекламирате още през юни 2024 г.
Пълнолунието и затъмнението на 17 октомври се случват в знака Овен, което означава, че в живота ви ще се случи изясняване на някакъв въпрос. Ще вземете важно решение, което може да е свързано с това къде живеете, семейството ви, както и отношенията ви с родителите и семейството. Марс, като диспозитор на Бъдещия възел и самото Затъмнение, ще бъде в сектора на недвижимите имоти, така че може също да мислите за преместване или ремонт.
Успехите в кариерата ще превърнат края на октомври във време на безусловен триумф. Конкурентите ще се оттеглят в сянка, а колегите, напротив, ще проявят похвална активност. Октомврийският хороскоп ни напомня колко важно е чувството за другарство. Ако действате съгласувано, оказвайки си взаимопомощ, можете да достигнете висоти, които другите не са достигнали. Тъй като Марс в Рак засилва песимизма, в определен момент може да ви се стори, че земята се изпречва изпод краката ви. Това се отнася най-вече за хората с повишена тревожност. Някои от водните знаци ще се чувстват особено нещастни, което може да влоши положението. Препоръчително е да държите пакетче лавандула на бюрото си.
Възелът на миналото обаче определено ще донесе пробив в кариерата по време на Затъмнението, което ще бъде особено актуално в момента на огнения тригон с Луна в Овен на 25-26 октомври. Ако работите за себе си или искате да отворите собствен бизнес, тогава от 17 октомври до края на месеца успешно ще напреднете в този въпрос.