Да имаш брат е истинска благословия. Да, понякога може да е доста досаден, но е един от най-важните хора в живота ни. Големите братя имат способността да даряват сестричките си с най-уникалните спомени, които често изписват огромна усмивка на лицата ни, но всяко момиче, което е израснало с по-голям брат, може да се припознае в тези неща.

1. Той рядко се е сещал да пусне седалката на тоалетната. Колко е трудно? Трябва да я вдигнеш, за да ползваш тоалетната, защо просто не я свалиш след това?

2. Прикривали сте го и вероятно и той е правил същото за вас. Независимо дали е забравял да ви вземе навреме от училище, или е излязъл с приятелите си, когато е трябвало да бъде с вас у дома – вие не го издавахте пред родителите си. Може би и той е скрил от тях, че една вечер сте се прибрали след вечерния си час. Каквато и да е била ситуацията, вие си пазехте гърбовете – поне понякога.

3. „Натопявали“ сте го, за да се измъкнете от проблем. Спомняте ли си тежката караница, която имахте и за която разказахте пред родителите си, че той ви е наругал? Или пък нещо в дома ви се е счупило и вие сте прехвърлили вината на него? Кой не е „топил“ брат си пред родителите си, за да се спаси – все пак те трябва да защитават малките, нали така?!

4. Претърсвали сте стаята му, когато го няма. Независимо защо сте били там, после искрено сте съжалявали. Може да сте открили миналогодишни бисквитки под дюшека, кондоми, мръсни дрехи – никога не намирахте това, за което бяхте влeзли.

5. Падали сте си по някой от неговите приятели. Нека бъдем честни – може би е е бил онзи симпатичен младеж, който направи закуска, когато преспа у вас или пък съотборника му от отбора по футбол. Независимо кой е бил, страшно сте си падали по него.

6. Никога не сте получавали правото да избирате какво да звучи колата. Особено ако той шофира, винаги той е избирал музиката. Понякога ви е допадала, а понякога сте се чудили дали не слушат виковете на диви животни. Но нямахте право да смените диска или станцията.

7. Играта на видео игри беше невъзможна за вас. Никога не можехте да се доберете до компютъра или видео конзолата заради него – понякога ви позволяваше да играете срещу него, но нещата приключваха с разгром за вас.

8. Това, че сте момиче, не беше оправдание да ви „ступа“ на игра навън. Може да е играл футбол, баскетбол или някакъв друг спорт – но независимо от всичко вие винаги бяхте неговият опонент и никога не си пестеше силите срещу вас, дори и това да ви костваше известни охлузвания.

9. Израснали сте с най-добър приятел. Да, не сте се разбирали през цялото време, но той винаги е бил до вас и вие винаги сте били до него. Независимо колко сте се дразнили взаимно, колко много сте искали нещата да стават по вашия начин и колко сте се карали – той е оставал с вас и вие сте оставали с него. И се обичате безкрайно!