Лятото ни предоставя предимства, от които можем и трябва да се възползваме. Ето кои са няколкото малки хитрости:

Искате да свършите повече неща през деня?

Събудете се по-рано! През лятото в 6 часа сутринта е вече светло: представете си колко неща може да свършите до девет!

Вместо да ходите в залата заемете се с йога в парка.

За бягащата пътечка винаги може да намерите време, но да научите няколко асани на открито може само когато е топло. Между другото, много често през лятото йога упражненията се провеждат в парковете безплатно.

Искате да прекарват повече време навън?

Приберете колата си в гаража и се мятайте на велосипеда. Или поне ходете пеш до метрото на път за работа. До есента ще станете собственичка на стегната фигура и чифт нови обувки, които ще си купите със спестените от бензина пари.

Планирате да отидете на почивка?

Абонирайте се да получавате най-добрите оферти за хотели в страните, които ви интересуват. В противен случай рискувате да пропуснете атрактивните летни намаления.

Още един трик за самостоятелни пътешествия:

Резервирайте самолетни билети предварително и по-добре през уикенда. В делнични дни търсенето е по-голямо и затова цените на много сайтове са по-високи.

Не забравяйте, че намаленията на летните дрехи започват през юли!

Ако не се налага спешно да си купите трети чифт шорти, по-добре изчакайте малко. Между другото, това важи и за банските.

С лека дълга рокля в жегата ще ви бъде доста по-хладно, отколкото с тесните къси шорти.

И ако не ви е неудобно да носите лятна рокля, защото при ходене бедрата се търкат болезнено – просто намажете кожата със сух дезодорант или специален стик, предотвратяващ появата на мазоли ( продава се във всяка аптека).

В хладилника ви няма сладолед, но има кисело мляко?

Превърнете го в сладолед! Пробийте фолиото с дървена пръчица ( може и с пластмасова лъжичка) и го сложете във фризера. Около три часа по-късно ще имате чудесно ледено лакомство.

Ако планирате да отидете на почивка с любим човек, не се колебайте да пишете на хотела , че имате годишнина от сватбата. Документи няма да ви поискат, но малки бонуси под формата на по-просторна стая и бутилка шампанско са ви гарантирани.

Директните полети винаги са по-скъпи от полетите с прекачване.

Но всъщност работата не е само в цената. Можете да намерите билети за дълга връзка и да прекарате 8-10 часа в някой голям европейски град. Това се нарича междинно кацане. Един добър бонус към морската ви отпуска, не е ли така?

Обичате ли да пиете водата със сламка?

За да не изплава постоянно сламката от кутийката със сода, просто я пъхнете в халката на отварачката.

Ако в кухнята ви са се появили мравки, поръсете техния "път" с царевично брашно. Ако нямате такова вкъщи, може да си направите като смелите фино в блендера царевични зърна за пуканки.

Ако това лято сте решили да се занимавате с джогинг, но ви пречи болката от лявата страна, издишайте всеки път, когато левия ви крак се допре до земята.

Ако ви ухапе комар, но нямате нищо специално под ръка?

Леко загрейте лъжица и притиснете мястото на ухапване. Болката скоро ще утихне.